Geachte redactie

Ben benieuwd of ze daar bij de Holocaustconferentie in Teheran misschien weten waar driekwart van mijn vaders familie is gebleven?...

David de LeeuwAmsterdamKees de GrootBenthuizenRob van DoornAmersfoortHarmke Haanstra en Vries

Heere Jezus
Bij dezen wil ik protest aantekenen tegen de kop ‘Het is volbracht, de treinen rijden’ (Binnenland, 12 december). Ik vind het ongepast dat in dit verband het kruiswoord van de Heere Jezus wordt gebruikt. Er zijn tal van alternatieven denkbaar, zoals: ‘Het is gelukt, de treinen rijden’. Dan begrijpt iedereen dat het goed is gegaan met de dienstregeling en doet u christenen niet onnodig pijn.

Waterloo
Na de aftocht van de SP uit de kabinetsformatie is er nog maar één manier waarop het CDA regeringsverantwoordelijkheid kan continueren. Dat is in een kabinet met PvdA, Christen Unie en GroenLinks. De PvdA zal weigeren een kabinet in te stappen waarin de ethische en sociaal economische meerderheid van CDA en CU de overhand heeft, zonder dat men zich gesteund weet door een progressieve regeringsdeelnemer. Een combinatie zonder GroenLinks wordt een Waterloo voor de PvdA met een langzaam rijker wordende SP in de oppositiebanken. Jan Marijnissen heeft geduld. Over een paar jaar zijn er weer verkiezingen.

Waterloo
Als het CDA niet instemt met regeringsdeelname van GroenLinks veroordeelt deze partij zich tot de oppositiebanken, want dan is de ultieme oplossing van de huidige situatie een progressief minderheidskabinet van PvdA, SP, GroenLinks, D66 en/of Christen Unie, met steun van de Partij voor de Dieren.

Ark van Noach
Onder de kop ‘Wat eten we dit jaar?’ (de Verleiding, 9 december) kan ik lezen wat er zoal met de kerstdagen op tafel komt. Wat ik aan mijn ogen voorbij zie vliegen, zwemmen en lopen is een bonte stoet dieren die in de Ark van Noach niet zou misstaan. Het is een en al beest wat de kerstklok slaat. Daar kan een rechtgeaarde vegetariër nu echt wakker van liggen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden