Geachte redactie

Oude vrouwtjes (1)

Met ontzetting las ik dat berovers van oude vrouwtjes niet in een park moeten schoffelen maar oude vrouwtjes moeten wassen (Ten eerste, 23 februari). Ik ben zelf zo'n oud vrouwtje.

Niet lang geleden werd, terwijl ik beneden rustig tv zat te kijken, via regenpijp en een dakraam bij mij ingebroken en werden al mijn sieraden gestolen. Gewassen worden door die inbrekers? Daar moet ik niet aan denken. Nóg meer inbreuk op mijn meest intieme privacy? Wat een afstotende en vernederende gedachte! Ik wil mijn sieraden terug en dat die lieden worden opgepakt, maar daar is nooit iets van terechtgekomen.

Yvonne van de Pitte, Wassenaar

Oude vrouwtjes (2)

Als ik nog ouder wordt, moeten berovers van oude vrouwtjes mij gaan wassen als straf. Straf voor wie?

Eerder werd al geopperd dat jongeren voor straf in een bejaardenhuis moeten gaan werken. Ze moeten dan met mij gaan wandelen of koffie of thee schenken.

Nu dacht ik dat een verzorgingshuis er is voor mensen die adequate verzorging nodig hebben. Dit wordt momenteel al mondjesmaat door gekwalificeerd personeel gegeven. Als dit mijn toekomstige verzorging wordt, heb ik nog maar één mededeling: mijnheer Santorum ik neem een polsbandje met 'ik wil euthanasie'.

Anja Boerkoel, Renesse

Oude vrouwtjes (3)

Richard Korver weet het mooi te bedenken: 'Laat berovers van oude vrouwtjes niet schoffelen in het park, maar laat ze oude vrouwtjes wassen in een verzorgingstehuis'. Een vraagje aan Richard Korver: wilt u zélf gewassen worden door zo'n straatschoffie of junk? Nou dan.

Els van Lierop, 's Hertogenbosch

SP

Ik neem aan dat het honorarium van Marcel van Dam ook onder de afdrachtregeling van de SP valt!

Jan Heijmans, Utrecht

Spijt?

Albert Drent zegt in een interview (Binnenland, 22 februari) dat hij geen fouten heeft gemaakt en niet weet waar hij spijt van moet hebben. Ook het OM komt niet verder dan een verwijt van rommelige bedrijfsvoering. Had hij iets moeten zien? Signalen bij zeer jonge kinderen mogen moeilijk te duiden zijn, dat vraagt een professionele blik, maar was er niet van alles aan de hand dat de alarmbellen moest doen rinkelen? Denk alleen al aan de contacten met kinderen en ouders buiten werktijd. Iedere professional weet dat dit ongewenst en risicovol kan zijn.

Drent zegt dat hij failliet gaat, maar dat gaat elke ondernemer die zijn vak niet verstaat. Het zou hem sieren als hij daar dan ook echt zijn eigen verantwoordelijkheid voor neemt.

Het Nederlands beleid mag zichzelf verwijten dat het geen eisen heeft gesteld toen de kinderopvang werd geprivatiseerd. En daar mag het OM best iemand voor aanklagen.

Marijke Lammers, Utrecht, adviseur huiselijk en seksueel geweld

Helder

Complimenten voor het overzicht van Gijs Herderscheê waarom het ook voor de toekomstige PvdA-leider lastig zal zijn de oppositie aan te voeren (Ten eerste, 22 februari).

De bewering dat de SP zou vinden 'dat het aan de frauderende Grieken te wijten is dat de pensioenleeftijd bij ons omhooggaat' is echter onjuist.

De SP nam een helder standpunt in over de pensioenleeftijd lang voordat bekend werd dat Griekenland gerommeld zou hebben met begrotingscijfers. SP-Kamerleden laten geen moment onbenut om uit te leggen dat deze en andere (bezuinigings)maatregelen politieke keuzes zijn van het kabinet. De weigering van de SP om in te stemmen met het hulppakket voor Griekenland heeft alles te maken met het feit dat niet de Grieken maar de banken daarmee bediend worden.

Diederik Olders, voorzitter SP Rotterdam

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden