Geachte redactie

Men douwt ons toch opnieuw de stemmachines door de strot. Het liefst zou ik zien dat alle Nederlandse burgers in navolging van de Franse Revolutie hun eigen bestorming op touw zetten....

Revolutie
Zij moeten de bewaarplaatsen van de stemcomputers in hun eigen gemeenten bestormen en alles kort en klein slaan om zodoende ouderwetse maar veilige stembiljetten en rode potloden af te dwingen.

Revolutie
Het is nog niet te laat om biljetten te laten drukken en rode potloden bij de groothandel te bestellen.

Revolutie
Den Haag Egmond Codfried

Machtswellust
Echt uit de praktijk gegrepen, het artikel van Mark Peletier (Forum, 26 oktober). Als rector van een middelgrote school in Utrecht geniet ik er elke dag van.

Machtswellust
Als machtwellusteling stap je de personeelskamer binnen en alleen door je fronsende wenkbrauwen wordt het doodstil en buigt het klootjesvolk deemoedig het hoofd. Wie mij aankijkt, kan rekenen op ontslag. Zo gebeurd. Kritische mensen zitten niet op mijn school. Die zijn allang weggepest. Een medezeggenschapsraad, daar lach ik om: door mij aangewezen minkukels die al ja beginnen te knikken voordat ik de vergadering open. Dit alles doe ik natuurlijk voor de organisatie en Mark Peletier ziet dat goed. L’organisation, c’est moi!

Machtswellust
Utrecht Peter Wind

Machtswellust
rector Leidsche Rijn College

Hindoestaans
De Volkskrant doet verslag van het faillissement van vastgoedbedrijf Eljawa (Economie, 26 oktober). Wat is de toegevoegde waarde van de vermelding dat de man achter dit bedrijf Hindoestaan is?

Hindoestaans
Warnsveld Bert Steemers

Jerney
Jerney Kaagman kon niet zingen (Media, 26 oktober). Wat een wereldnieuws!

Jerney
ik herinner mij nog goed de live optredens van Earth and Fire in de vroege jaren zeventig en als er iets niet belangrijk was, was het feit of Jerney kon zingen. Als ze er maar goed uitzag, en dat deed ze. Menig jongenshart werd in vervoering gebracht door haar optredens. Zonder Jerney was Earth and Fire een voetnoot in de Nederlandse popgeschiedenis geweest.

Jerney
En nog iets aardigs over Jerney, zij was de eerste die naakt in Playboy poseerde, die Playboy zit nog steeds in mijn archief met jeugdherinneringen. En nu ik die cd weer eens opzet, dat zingen valt best mee eigenlijk.

Jerney
Geldermalsen Peter Jacobs

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden