Geachte redactie

Op 7 juli stond in brievenrubriek een reactie op de plannen van Wouter Bos. De briefschrijver vreesde in de toekomst 500 euro per maand te moeten inleveren van het aanvullend pensioen....

Pensioen
En merkte sarcastisch op dat ze dan wel van de AOW zelf afblijven. Maar als een lichte belastingmaatregel op het deel van het aanvullend pensioen boven de 10000 euro per jaar leidt tot het inleveren van 500 euro per maand, heb je zo’n gigantisch hoog aanvullend pensioen dat je absoluut niets te zeuren hebt.

Pensioen
Ik denk dat die 500 euro per maand dus zwaar overdreven is.

Pensioen
Utrecht S. van Leeuwen

Legionella
Een hoogbejaarde man in Amsterdam is onlangs overleden aan de veteranenziekte. Sinds donderdag hebben ziekenhuizen achttien gevallen van legionellabesmetting gemeld bij de Amsterdamse GGD (Binnenland, 11 juli).

Legionella
In het artikel met uitleg over legionella, miste ik informatie over de revalidatieperiode na besmetting.

Legionella
In 2002 heb ik veertien dagen met legionella in het ziekenhuis gelegen. Na ontslag moest ik ongeveer twee maanden revalideren om weer te leren lopen en fietsen. De grove en fijne motoriek waren zwaar ontregeld. Het herstel verliep geleidelijk en moeizaam.

Legionella
Momenteel heb ik alleen nog last van langzaam optredende vermoeiheid (’s middags) en van mijn fijne motoriek, zoals ‘gewoon’ schrijven en schroefjes vast- of losdraaien. Dit wilde ik nog even toevoegen.

Legionella
Meppel D. Akkerman

Seksuele obsessies
Het leek allemaal zo leuk. Elke maand zou de Volkskrant onderduiken in een specifiek plekje Nederland: een buurtsuper, een wietplantage, allemaal plekken waar wordt geleefd.

Seksuele obsessies
Toen kwam het WK voetbal en was de fut eruit. Eerst langer dan een maand meegaan in de WK-waan met zogenaamd grappige pogingen om de lezers voetbaltaal bij te brengen. En dan nu ‘Gummbah op de camping’.

Seksuele obsessies
Sinds maandag vergaat me de eetlust. Een ochtendkrant wordt bij het ontbijt genoten. Het is helemaal niet leuk Gummbah’s seksuele obsessies onder de neus gedrukt te krijgen.

Seksuele obsessies
Zeker niet elke dag, en zeker niet een aantal weken achter elkaar. Ik zal dit maar niet koppelen aan het verlies van ochtendlijke glimlachjes die CaMu mij in het verleden bezorgden.

Seksuele obsessies
Ik hoop dat Gummbah snel terugkomt van de camping en weer wordt gereduceerd tot zijn normale frequentie.

Seksuele obsessies
Amsterdam Matthijs Frankena

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden