GEACHTE REDACTIE

In de Volkskrant van 20 februari stond een artikel over free fight. Deze 'sport' doet me denken aan het africhten en fokken van de pittbull, hetgeen ons nog niet zo lang geleden bezighield....

Free fight

Mag - als excessen optreden - justitie opdracht geven tot het afmaken van de uitvoerders van deze sport?

Gelukkig is Erica Terpstra ook tegen deze verwording van sport. Laten we hopen dat het haar lukt dit uit te bannen.

HUIZEN M.L. Goos-Willemsen

Free Fighting

De organisatoren van de in Amsterdam gehouden wedstrijden hebben de naam 'Free Fighting' gebruikt voor een wedstrijdvorm die hier volkomen los van staat. Al zo'n 25 jaar wordt onder de naam 'Free Fight' een geheel andere wijze van werkelijke all style martial arts beoefend.

Daarbij komen de verschillende vechtsporten (zoals karate, taekwondo, kempo, penchak silat, jiu jitsu, aikido, enzovoort) tegen elkaar uit in een streng gereglementeerd arbitrair systeem, met maar liefst vijf scheidsrechters (één hoofdscheidsrechter en vier hoekscheidsrechters), waarbij blessures absoluut uitgesloten zijn.

Wij hebben niets met de zogenaamde nieuwe vorm van Free Fighting-wedstrijden te maken. Wij hebben geen commentaar op deze sport en vinden dat het niet op onze weg ligt het te veroordelen, daar zijn andere organisaties eventueel voor. Maar wij vinden wel dat onze naam op deze manier geblameerd wordt.

DEN HAAG C. N. Dumerniët

oprichter van het Free Fight

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden