GEACHTE REDACTIE

Philips probeert het lange dienstverband af te schaffen en de uitzendbureaus doen goede zaken. Het lijkt erop dat werkgevers de onproductiviteit op werknemers en de uitkerende instanties willen afwentelen....

Zelfstandige

Het voorbeeld van Kern Konsult (de Volkskrant, 9 oktober), waarin alle werknemers plotseling kleine zelfstandigen werden, lijkt een creatief antwoord op de wens naar flexibilisering en grotere verantwoordelijkheid.

Zelf ben ik twee jaar geleden ook door het onzekere proces gegaan van werknemer naar kleine zelfstandige in het advieswerk, waarbij ik mijn vorige werkgever tot vaste klant mag rekenen. Het ondernemersrisico is bij mij komen te liggen, maar ik kan wel een meer dan dubbel zo hoog tarief in rekening brengen om me tegen ziekte, arbeidsongeschiktheid, luwe periodes en andere risico's in te dekken.

Naar mijn mening moet dit ook de consequentie van de flexibilisering zijn: als de werkgevers de risico's willen afwentelen op werknemers en uitkerende instanties, dan moeten zij daar maar voor betalen. Dus moet tijdelijk werk veel beter worden betaald om de werknemer te compenseren voor de tijd dat deze brodeloos zal zijn. Ook zou de werkgever een extra werkloosheidspremie moeten afdragen over tijdelijke arbeidscontracten, omdat de erop volgende periode van werkloosheid al zit ingebakken in het systeem.

HARDEWIJK Dick Bouman

Sollicitatieplicht

Graag zou ik het beeld willen rechtzetten dat ik op korte termijn de sollicitatieplicht voor mensen boven de 57,5 jaar opnieuw zou willen invoeren. In de huidige omstandigheden zou dit sociaal niet verantwoord zijn, sterker nog, het zou a-sociaal zijn. Bovendien is het politiek weinig geloofwaardig. In de eerste plaats is het nog maar enkele jaren geleden dat de overheid vervroegde uittreding van ouderen expliciet toestond; met de zogenaamde ouderenrichtlijn mochten ouderen met voorrang worden ontslagen.

Gelukkig is die vorm van leeftijdsdiscriminatie recent afgeschaft.

In de tweede plaats is een sollicitatieplicht voor ouderen op dit moment niet reëel, omdat ouderen wel kansen moeten hebben op werk. Die kansen zijn op dit moment nog te klein. Daarom zijn overheid, werkgevers en werknemers bezig met een cultuuromslag rond de participatie van ouderen. Er is een brede aanpak nodig om de ouderenparticipatie te bevorderen.

Met het oog op de vergrijzing van de beroepsbevolking, zal de komende jaren steeds meer aandacht moeten worden besteed aan zowel de kwaliteit van (oudere) werknemers als de arbeidskosten die met hun inschakeling zijn gemoeid. Daarom moeten werkgevers, werknemers en de overheid er de komende jaren in slagen de kansen van ouderen daadwerkelijk te vergroten. Als dat lukt, zal het voor volgende generaties als vanzelfsprekend worden beschouwd dat oudere werknemers langer actief blijven op de arbeidsmarkt. Niet als doel op zichzelf, maar om er voor te zorgen dat Nederland weer gaat behoren tot de beste van Europa.

DEN HAAG Hans Wijers

minister van Economische Zaken

Aandacht

Het verhaal van Remco Campert (Camu, 8 oktober) is mij uit het hart gegrepen. Meerdere keren is het me overkomen, dat men dóór, langs of over me heen praatte. Niet alleen bij de kruidenier, maar ook in postkantoren ziekenhuizen, drogisterijen, noem maar op. Ik heb wel eens de neiging om te vragen: 'Mag ik een ogenblik uw aandacht misschien?' Dat doe ik niet, daar ben ik te laf voor. Ik denk ook dat het de taak is van een afdelings-, personeels- of wat voor chef dan ook, om het personeel omgangsvormen bij te brengen.

Hallo, hoi of het vreselijke doei, zijn ook niet om aan te horen.

HEERENVEENN. v.d. Velde

Waddenzee

Niet alleen voor de neerstrijkende vogels zal het verschrikkelijk zijn als de NAM de zeebodem laat zakken (de Volkskrant, 9 oktober). Ook zal de hele Waddenzee niet meer de Waddenzee zijn.

Wat moeten al die 'kleine zelfstandigen', die op en rond de Waddenzee, hun eigen werk creëren. Bijvoorbeeld de bruine vloot. Moeten wij in onze folder zetten: 'Geniet van 't uitzicht op booreilanden en de gasvlammen'?

GRONINGENStephanie Schütz

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden