Geachte redactie

De Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) heeft een arts kwakzalver genoemd en dat mag niet van het gerechtshof (Voorpagina, 5 juni)....

Kwakzalverij
Ook niet als de orthomanueel arts zonder wetenschappelijk bewijs beweert dat je door de wervels recht te zetten autisme, schizofrenie en depressie kunt genezen. Hoe moet je zo iemand dan noemen? Deze arts mag beweren wat zij wil, iedereen mag zijn geld uitgeven aan (on)bewezen therapieën, maar daar een gefundeerde mening over hebben, mag kennelijk niet?

Kwakzalverij
Als de VtdK ophoudt te bestaan, wie houdt dan de vinger aan de pols?

Diamant
Bij het openvouwen van de kant werd ik aangestaard door de duurste schedel allertijden (Voorpagina, 5 juni).

Diamant
Het gaat om kunst, een ‘overwinning op het verval’, aldus Rudi Fuchs. Verval als voorportaal van de dood, dat is zeker een correcte woordkeuze. Maar verval kan ook worden uitgelegd als decadentie.

Diamant
Deze schedel is geen overwinning op, maar een kristalhelder symptoom van verval, ook al zijn alle gebruikte diamanten ethisch verkregen, iets dat een contradictio in terminis lijkt.

Diamant
Niet alleen profiteren in de diamanthandel en -industrie sowieso enkelen extreem van de zware inspanningen van velen, een schedel bedekken met een waarde van 75 miljoen euro is een daad van decadentie in zichzelf.

Volksvermaak
Hosanna? Halleluja! Wat is de bedoeling van die religieuze folklore op de voorpagina van maandag? Heel lang geleden was de Volkskrant rooms en dat moesten we maar zo houden. Mag dit soort theater volgende keer op de kunstpagina? Met recensie? Want daar hoort het, bij sprookjes en ander (volks)vermaak.

Veldslag
Ik vraag mij af welk doel de ‘autonomen’ denken te dienen. Ik denk dat de leiders van de G8 ze dankbaar kunnen zijn. Tegenwoordig wordt elke kritiek op de G8 verstomd door uitvoerige verslagen over veldslagen en veiligheidsmaatregelen. Wat de paar honderd mensen, die geen molotovcocktails gooiden heeft bezield, blijft achter het rookgordijn verscholen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden