Geachte redactie

Lance Armstrong

Al die snipperdagen die ik van 1999 tot 2005 heb opgenomen om naar de Tour de France te kijken... Krijg ik die nou terug?


Johan Lamboo, Delft


Papieren kaartjes

Steeds weer zegt de NS dat ze de papieren kaartjes wil afschaffen. De NS laat het als vanzelfsprekend klinken dat ze verdwijnen (Economie, 25 augustus); alle treinreizigers hebben immers al een chipkaart.


Leuk gezegd, maar ik en alle andere mensen met een trajectabonnement kunnen nog steeds niet inchecken met hun kaart bij de NS. (Ironisch genoeg wel bij andere vervoersmaatschappijen.) Daardoor zijn we gedwongen papieren kaartjes te kopen. Ik heb een abonnement van Maarssen naar Amsterdam Centraal.


Als ik een keer van Utrecht Centraal naar Amsterdam Sloterdijk moet reizen, heb ik losse kaartjes nodig van Utrecht Centraal naar Maarssen en van Amsterdam Centraal naar Amsterdam Sloterdijk. Daartussen kan ik op mijn kaart reizen. Bij elk kaartje betaal ik het opstaptarief, dus op deze reis zou ik dat drie keer betalen! Ik mag hopen dat ze dat probleem ook aan het einde van het jaar hebben opgelost? Of hebben ze daar geen haast mee, omdat het ze veel geld oplevert?


Mariska Bosschaert, Maarssenbroek


Gemiste kans

Het TV-programma van Reinout Oerlemans Eyeworks over het VUmc had een groot succes kunnen worden als de verborgen camera in het kantoor van de voorzitter van de raad van bestuur had gehangen en niet op de spoedeisende hulp. Geen toestemmingsproblemen achteraf inzake beeld- en geluidmateriaal van arts-patiëntcontacten. En toch, voor het grote publiek, een interessant inkijkje in de ziekenhuiswereld.


Het had tranentrekkende emo-tv opgeleverd. De financiële onderbouwing van zo'n primetime-tv-programma was probleemloos geweest: voor, tijdens en na de avonturen van de wankelende en nu opgestapte bestuursvoorzitter Elmer Mulder reclameblokken van grote rechtsbijstand-aanbieders als DAS (' Het antwoord op alles waar u niet om heeft gevraagd'). Zo luidt mijn oordeel over de boeiende relatie tussen commerciële tv-omroepen en instellingen in de gezondheidszorg en daarmee zult u het moeten doen.


Eddy Veldman, oogarts Medisch Spectrum Twente


Lijfarts

De opmerking van Ruud Vriend over de beschrijving van de film A Royal Affair ( O&D, 27 augustus) waarin hij informatie mist over het boek Het bezoek van de lijfarts , begrijp ik niet helemaal. Bovenaan de pagina staat het boek wel degelijk genoemd.


Yvonne van de Does, Huizen


Krant

De krant valt in de bus. Maar wat voor een krant. Prachtig! Leesbaar ook voor oudere ogen. Weg met kleurtjes en microlettertjes, eindelijk! Nou hoeft hij tenminste niet meer grotendeels ongelezen te worden weggegooid.


Th. J. A. Stoeltje, Enschede


Brugpiepen

Na een cursus 'brugpiepers weerbaar naar de brugklas' (Binnenland, 25 augustus) stel ik voor dat men ook cursussen als 'omgaan met onvoldoendes', 'hoe voorkom ik dat ik verliefd word en afgewezen' , '30 toepassingen van een traumabeertje' en andere cursussen gaat volgen die Begeleidend en Adviserend Nederland aan een inkomen helpen.


Naar een nieuwe school gaan is deel van opgroeien, persoonlijkheidsontwikkeling en sociaal weerbaar worden. Daar leer je van, daar word je groot van. Mensen moeten niet eeuwig gepamperd worden, maar leren te functioneren in een maatschappij die hen 'overkomt'. Ik begrijp dat iedereen van 18 jaar en ouder die geen brugpiepercursus gedaan heeft feitelijk al voor de pampermaatschappij is afgeschreven.


Theo de Klerk, Bussum


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden