GEACHTE REDACTIE

Frank de Boer wil niet dat z'n kinderen later financiële problemen krijgen (de Volkskrant, 2 maart). Een van de redenen voor hem om bij een buitenlandse topclub te willen voetballen....

Kinderen

Ik heb ook kinderen. We zijn niet arm en ook niet verschrikkelijk rijk. Gewoon. De belangrijkste dingen hebben wij: een rijtjeshuis, een (oude) auto die het altijd doet, elkaar, en een fantastische buurt waar onze kinderen redelijk onbekommerd buiten kunnen spelen. Waar kun je dat nog midden in de stad: op straat voetballen, verstoppertje doen?

Ik hoop dat de kinderen van Frank de Boer dat ook kunnen, want anders mis je écht iets. Kinderen denken later niet terug aan de financiële rijkdom van hun vader, wel aan de tijd en de plek waar ze kind met andere kinderen konden zijn. Ook zonder de zekerheid van miljoenen.

UTRECHT Everdien Gijsbers

Vergissing

De eerste alinea van het artikel over de opleiding creatieve therapie in Amersfoort (de Volkskrant, 7 maart) belooft niet veel goeds. Hierin wordt namelijk de veel gemaakte vergissing gemaakt als zouden de leerlingen opgeleid worden tot bezigheidstherapeut. Dat is een andere opleiding, in Amersfoort gaat het om creatief therapeuten die afstuderen in de specialistaties drama, muziek, beeldend vormen en tuin.

Bij de rest van het artikel leefde ik echter helemaal op, dat klonk vertrouwd! Tien jaar geleden studeerde ik af als dramatherapeut en het lijkt of er niets is veranderd. Met irritatie en toch ook een beetje trots constateer ik dat deze opleiding het zich blijkbaar kan veroorloven totaal niet met de tijd mee te gaan.

Ik heb zelf ontzettend genoten van de opleiding en er veel geleerd. Als ik naar mijn carrière kijk, kom ik echter tot de conclusie dat ik beter een vak had kunnen leren.

ZEIST Gerda Hammink

Stomheid

Na het lezen van het artikel over het functioneren van de opleiding creatieve therapie te Amersfoort, waren wij met stomheid geslagen. Zo'n verhaal schept een ongenuanceerd beeld over zowel de opleiding als de professie van creatief therapeut. Bovendien is de inhoud van het artikel op diverse punten inmiddels achterhaald. De schadelijke beeldvorming die mede hierdoor ontstaat, hebben zowel docenten als studenten niet verdiend.

AMERSFOORT Niels Jurgens

Ruud van der Pasch

Boos

Ik ben boos. Omdat er op zondag geen jeugtjoernaal is. Omdat er wel grote mense sjoernaal is.

AMERSFOORT Remco Steijsiger

(bijna 6 jaar)

Spotprent

Ik zie Jos Collignon werken aan zijn spotprent, daags na de gemeenteraadsverkiezingen (de Volkskrant, 5 maart). Hij tekent een bank met daarop Wim Kok, Els Borst, Frits Bolkestein en, als vertegenwoordiger van de plaatselijke politiek, een boertje met een noordelijke tongval ('almachtig leuke resultoat'n').

Natuurlijk moet daar ook een bord bij met een plaatselijke partij. 'Vooruut' doet wel noordelijk plattelands aan; nu nog een geschikte plaatsnaam om de partijnaam af te maken. Collignon pakt de Grote Bosatlas erbij, slaat het register open en loopt de letter 'V' af. 'Veghel'. . . Perfect! Twee lettergrepen, net als 'Vooruut'. Dat bekt lekker, zo'n alliteratie.

Helaas ligt Veghel in het Zuiden van het land, in Oost-Brabant om precies te zijn. De tongval daar is toch echt zuidelijk.

VEGHEL R. van de Crommert

Lot

Columnist Koper prijst Wallages tekst dat de verkiezingsanalisten 'appels, peren en hagelslag' vergeleken (Forum, 7 maart). Had hij echter, gezien het lot van D66, niet beter van 'gestampte muisjes' kunnen spreken?

LEIDEN Leo Meijer

Maan

De ontdekking van ijs op de maan door wetenschappers is óf plagiaat óf op z'n minst 44 jaar te laat. Want wat kunnen we zien in Mannen op de Maan van Hergé uit de avonturen van Kuifje, verschenen in 1954 (en zelfs enkele jaren eerder in afleveringenvorm)? Op bladzijde 36 zegt Kuifje in het laatste plaatje: 'IJS!. . .' Om vervolgens over dat ijs naar beneden te glijden.

EMMEN Paul van der Sluis

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden