Geachte redactie

De NS schijnt in het verleden treinstellen te hebben gespaard die nu ingezet gaan worden om de tekorten aan materieel op te vangen (Economie, 29 april)....

Treinstel
Is het misschien een idee de prijs van het treinkaartje te relateren aan het bouwjaar van de wagon?

Treinstel
Dus als de NS jou vervoert in een treinstel uit 1956, dan betaal je ook de vervoersprijzen van 1956.

Treinstel
Geldermalsen Mari van Oorschot

Misplaatst
Ronald van Raak, Eerste-Kamerlid van de SP, schrijft dat de SP van Jan Marijnissen zich meer in de lijn van Joop den Uyl bevindt dan de PvdA van Wouter Bos (Forum, 29 augustus). Hij verwijst met name naar Den Uyls strijd voor ‘spreiding van kennis, macht en inkomen’.

Misplaatst
Nu is de PvdA niet mijn partij en ik voel mij ook niet geroepen die te verdedigen. Maar een misplaatst beroep op Den Uyl raakt mij wel, om redenen die iedereen kan begrijpen die iets van de parlementaire geschiedenis weet. Marijnissen is zowel fractievoorzitter als partijvoorzitter van de SP en heeft in geen van deze functies een vice-voorzitter.

Misplaatst
Bij een zo grote concentratie van macht zou Van Raak wat voorzichtiger moeten zijn om zich tegen de partij van Den Uyl af te zetten met een beroep op diens pleidooi voor spreiding van onder andere macht.

Misplaatst
Utrecht Willem Aantjes

Misplaatst
oud-fractievoorzitter ARP en CDA

Zeulnorm
Waar iedereen zich bemoeit met het aantal kilo's dat een brugklasser al dan niet mag tillen, houden kennelijk weinigen zich bezig met adviezen over hoe te tillen (Binnenland, 29 augustus. In mijn brugklastijd tilde ik mijn boekentas enkel met rechterhand, hetgeen tot scheefgroei van mijn rug heeft geleid. Met verstandig tillen, kunnen veel problemen voorkomen worden.

Zeulnorm
Eindhoven Guido Tent

Blouse
Naar nu blijkt, is de blouse van het slachtoffer in de Deventer Moordzaak in 2003 door het NFI zeer onzorgvuldig behandeld (Binnenland, 30 augustus). Vlak na de moord in 1999 is de blouse overigens ook al eens geruime tijd zoek geweest, zonder dat de rechter daar consequenties aan verbond.

Blouse
Het wordt tijd dat deze zaak opnieuw voor een rechter komt. Belangrijker is dat de Tweede Kamer nu eens serieus onderzoekt wat er allemaal fout gaat in het functioneren van het OM.

Blouse
Tokyo Frederik Vossenaar

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden