Geachte redactie

Van harte gefeliciteerd met het jubileum: 25.000 keer de Volkskrant! Geweldig. Als trouwe lezer vind ik het extra leuk dat die krant op 23 augustus verschijnt, want dan wordt mijn vrouw 70 jaar....

Felicitaties
Boxtel Jan van der Schoor

Vrijheid
De Partij van de Vrijheid maakt haar program bekend en het moet gezegd: de vrijheid valt een beetje tegen (Binnenland, 21 augustus). Wat heb je er aan als niemand van buiten Europa ons land meer in mag? Buitenlanders de eerste tien jaar geen paspoort meer krijgen?

Vrijheid
Wat is vrijheid waard als we op vakantie weer moeten omrekenen naar de gulden? Hoe vrij ben je als je geen moskee of islamitische school mag bouwen? En hoe kun je het over vrijheid hebben, als je je in naam van de VN niet meer hard maakt voor vrede?

Vrijheid
In de ogen van Wilders zijn we vrij om ’s nachts 140 kilometer per uur te rijden en worden we gevrijwaard van trajectcontroles en rekeningrijden. Om de hypotheekaftrek hoeven we ons geen zorgen te maken. Evenmin als om de ontwikkelingshulp en onze afdracht aan Europa.

Vrijheid
Dat geld gaan we weer vrij besteden. Gelukkig hebben we in Nederland vrijheid van meningsuiting. We zijn vrij om voor de Partij van de Vrijheid te kiezen. Of niet. Ik ben zo vrij om voor het laatste te kiezen. Ben benieuwd wat de rest van Nederland doet.

Vrijheid
Breda Arjan Hoekstra

Dieptepunt
De opgelaaide strijd tussen het leger van Sri Lanka en de Tamil Tijgers bereikte vorige week maandag ‘nieuwe hoogtepunten’. In het noorden kwamen 61 Tamil-schoolmeisjes om het leven bij een luchtaanval (Buitenland, 15 augustus). Wilt u voortaan dit als dieptepunt benoemen in plaats van als een hoogtepunt?

Dieptepunt
Den Haag Marianne Nan

Max Havelaar
Volgens mij is er op producten die niet van Max Havelaar afkomstig zijn te weinig controle(Economie, 19 augustus). Zijn die wel verkregen uit eerlijke handel?

Max Havelaar
Iedere Nederlander die een beetje kan rekenen, zou toch kunnen begrijpen dat het merendeel van wat naar de kassa wordt gesleept naar verhouding te goedkoop is?

Max Havelaar
Als je dan ook nog weet dat eenderde van het eten wordt weggegooid, zou het dan niet beter zijn meer voor voedsel te betalen?

Max Havelaar
Rotterdam Ghislaine van de Kamp

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden