GEACHTE REDACTIE

Voorzitter Hans de Boer van het MKB weet niet wat hij zich op de hals..

Stress

haalt met zijn ongenuanceerde uitspraken over de WAO. Zijn zienswijze

is asociaal en verre van medemenselijk. Hij kan niet weten hoe het voelt om vanwege stress en of andere psychische klachten niet meer te

kunnen werken. Simpelweg vanwege het feit, dat hij geen dokter is en vanwege het feit dat hij deze ervaring naar ik hoop, god zij dank, aan den lijve mist, hoewel ik steeds meer twijfel aan de integriteit van keuringsartsen, die dagelijks in de rol van knecht van twee meesters worden gedrukt. De ene pet dient immers het belang van de werknemers te behartigen en de andere die van de werkgever. Dit onverenigbare element in het beroep van keuringsarts maakt op den duur ook hen rijp voor de WAO.

De Boer bemoeit zich met een discipline waar hij geen kaas van heeft gegeten. Hij kan zich beter onledig houden met het wel en wee van zijn middenstandersclub dan dat hij tracht iets zinnigs bij te dragen

aan de WAO-discussie.

WAALRE Antoine Theijs

Strijdgas

Er is een vrachtbrief gevonden, met daarop 'Ministry of Defence'. In het El Al-toestel werden wel degelijk gif en gassen vervoerd.

Zou de VN-commissie, die al veel ervaring opdeed in Irak, er niet verstandig aan doen ook eens in Israël te gaan kijken of er geen verboden strijdgassen liggen?

UTRECHT Paul Steijnen

Stemmen

Waarom ik na 49 jaar niet meer ga stemmen?

Luister deze dagen naar de berichtgeving over de Bijlmerramp en lees de kranten.

Schunnig, méér dan schunnig!

BOXTEL Mevr. v.d. Heuvel

Asielstop

In het tv-programma Het Schaduwkabinet was een centraal thema dat in Nederland een open discussie over het asielvraagstuk niet mogelijk is. Om het gesprek niet meteen te laten mislukken nodigde de discussieleider de deelnemers uitdrukkelijk uit hun persoonlijke mening te geven. Naar aanleiding van de uitspraak van staatssecretaris Cohen (niet aanwezig) dat het asielbeleid dreigt te ontploffen stelde Heleen Dupuis een tijdelijke asielstop voor om wat orde op zaken te kunnen stellen.

Ze heeft daarna geweten wat de gevolgen zijn als je over dit onderwerp een gezond-verstand privé-mening geeft. Half politiek Nederland viel over haar heen, zonder echter een alternatief te bieden.

Is Nederland niet hard op weg het intolerantste land van het Westen te worden?

DEVENTER J. Ketel

Spreiding

Nederland twee maanden op slot. Dat wil aankomend VVD-senator H. Dupuis (de Volkskrant, 1 februari). Motivatie: 'we hebben behoefte aan een adempauze om te kijken hoe we verder moeten.'

In de Volkskrant van 17 maart 1994 deed ik een beroep op de drie grootste politieke stromingen in Europa (sociaal-democraten, christelijke en liberale politieke partijen) om op grond van eigen normen en waarden te komen tot een Europese asielwetgeving, gebaseerd

op het vluchtelingenverdrag van 1951. Zo zou onder andere een eerlijke spreiding van vluchtelingen over Europa bereikt kunnen worden.

Ik zou de aanstaande VVD-senator willen vragen of de VVD een dergelijk initiatief heeft genomen en zo ja, wat de resultaten ervan zijn en zo neen, waarom niet. Hetzelfde vraag ik aan de PvdA en het CDA. Ik denk zelf dat een adempauze van vijf jaar lang genoeg is.

Of is nationalisme toch belangrijker dan normen en waarden?

Slachtoffers van mensenrechtenschendingen mogen daar nooit slachtoffer van worden.

ROZENDAAL Toon van Santen

Achterbuurt

In het artikel 'Den Bosch wilde, en kreeg, een paleis' (de Volkskrant, 25 januari) wordt geschreven dat het gebied waar nu het paleis van justitie is gebouwd, vroeger een achterbuurt was. Dit is absoluut niet het geval. In dit gebied waren vroeger scholen, kantoren en kleine fabrieken gehuisvest in gebouwen van na de oorlog.

Het enige, en terechte verwijt dat het gebied kon worden gemaakt is dat het geen sfeer had. Verder waren de meeste panden al meer dan twintig jaar oud. Beide zijn echter geen criterium om iets als achterbuurt te bestempelen.

VUGHT Roeland Kees Schulkes

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden