Geachte redactie

‘In het geval van bepaalde mindervaliden, kan iemand naar een professionele fotograaf gaan’ (Binnenland, 30 juni). Deze zin wekte mijn nieuwsgierigheid....

M. van DijkSchipluidenHans van Dijk en Hilversum

Uitgestorven
Hoe zal die bepaalde mindervalide dan eruit moeten zien? Waar moet hij of zij aan voldoen? Moet je hoofd niet scheef staan; moeten je oren niet te groot zijn; moet je kunnen staan; moet je rolstoel niet groter zijn dan 68 centimeter breed en 1 meter 50 lang?

Uitgestorven
Deze ‘bepaalde mindervalide’ is waarschijnlijk duurder uit als zij straks naar een professionele fotograaf moet. Die is trouwens dan waarschijnlijk uitgestorven.

Bijleenregeling
‘U had het huis moeten houden’, zei een hypotheekadviseur. Financieel was dat na mijn scheiding inderdaad beter geweest, maar niet voor de kinderen die gelukkig nog op hun oude stek wonen met hun moeder.

Bijleenregeling
Wie het huis verkoopt aan de ex-partner krijgt in het gunstigste geval een leuk bedrag mee. Maar als je daarna een huis wilt kopen, moet het hele bedrag mee in de hypotheek. Anders mag de hypotheekrente niet worden afgetrokken volgens de bijleenregeling.

Bijleenregeling
In die zin had ik het huis moeten houden. Voor mijn gevoel ben ik financieel bestraft. Vechten over een huis wordt beloond.

Bijleenregeling
Den Haag, schaf de bijleenregeling af voor uitgekochte gescheiden mensen! Ik betaal kinder- en partneralimentatie, zo zijn we overeengekomen. De hoogte van de alimentatie kan altijd opnieuw worden vastgesteld wanneer één van de partners dat wil. Alimentatie hangt af van inkomen, waaronder opbrengst uit vermogen. Uit een uitkoopsom bijvoorbeeld. De waarde van een eigen huis wordt niet meegenomen.

Bijleenregeling
Laat Den Haag met een verplicht trouwplan komen. Iedereen die in ondertrouw gaat, krijgt uitleg over het megacontract dat hij of zij aangaat.

Bijleenregeling
Ik hoop dat tegen de tijd dat mijn kinderen trouwen de financiële gelijkheid van ex-partners beter is geregeld.

Alcoholvrij
Ik verwonder mij erover dat erover een 'nieuw' soort feest wordt gesproken. Dat kennen wij toch al jaren (Binnenland, 2 juli) met de teenage party van uitgaanscentrum Takens in Balkbrug. Eén keer in de maand bezoeken jongeren uit heel Overijssel dit alcoholvrije feest. Dus het idee zo nieuw is. Maarten Boshove, Balkbrug, 15 jaar

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden