Geachte redactie

Het bananenrepubliekgehalte van Nederland is weer een stukje toegenomen, nadat burgemeester Ter Horst van Nijmegen al in de Vierdaagseweek door de politie op een te hoog alcoholpromillage is betrapt en dit bericht is ‘teruggehouden’ door de politie....

Alcohol
Hilversum Gert Ruijer

Vlag
Orde, discipline, verantwoordelijkheidsgevoel en trots zijn de typeringen voor de nieuwe politieagent. Dit wordt bereikt door het dagelijks (ritueel) hijsen van de vlag. (Voorpagina, 29 augustus).

Vlag
Minister Remkes verwacht een positieve bijwerking door het hijsen van ons nationale symbool: ‘allochtone groepen radicaliseren minder’. Mag de vlag alstublieft halfstok als op deze manier Nederland moet worden gered ?

Vlag
Egmond Kees Oosterbaan

Jeugdcultuur
Op de Binnenlandpagina stond in de serie De Rechtbank de weergave van een gesprek tussen twee jongeren op msn, waarmee de verslaggever meent ‘een fraai inkijkje op de huidige jeugdcultuur’ te geven (Binnenland, 28 augustus).

Jeugdcultuur
Het gesprek, met vele spelfouten en dramatische grammatica, is geenszins representatief voor ‘de huidige jongerencultuur’.

Jeugdcultuur
Zelf jongere zijnde, en regelmatig gebruiker van msn, heb ik überhaupt nog nooit iemand zien schrijven op een manier die ook maar in de buurt komt van het taalgebruik in dit gesprek. Er zullen vast mensen zijn die wel dezelfde ‘stijl’ hanteren, maar om dat meteen gelijk te stellen aan de jongerencultuur is onrealistisch. Ook het feit dat de auteur een meervoudig jeugddelinquent als vertegenwoordiger neemt voor de totale jeugd is een misplaatste generalisatie. Als een buitenlandse journalist een gesprek tussen twee Hollandse topcriminelen plaatst, is dat toch ook geen mooi voorbeeld van de Nederlandse cultuur?

Jeugdcultuur
Druten Jesse van de Hulsbeek (16 jr.)

Oormerk
‘Vijftig dagelijkse treinen worden geoormerkt als ‘crisistrein’, las ik (Voorpagina van 29 augustus).Wat ontzettend jammer dat we de ongetwijfeld briljante column die Remco Campert naar aanleiding van een dergelijke zin zou hebben geschreven nooit te lezen zullen krijgen.

Oormerk
G. Crone Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden