Geachte redactie

De voedingsindustrie gaat het probleem van verspilling van voedsel aanpakken (Voorpagina, 24 juli). Op de groentenafdeling in de Albert Heijn ligt postelein in een verpakking van 500 gram....

Verspilling
Vlaardingen Ton Cox

Kyoto
Je hebt goede en slechte adviezen. Het nieuwe verkiezingsmanifest van VNO-NCW en MKB-Nederland behoort duidelijk tot de slechte. Nederland moet minder vasthouden aan de Kyoto-maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen te beperken, aldus de ondernemersorganisaties (Economie, 25 juli). Bindende afspraken tussen landen zijn volgens de koepels blijkbaar niet noodzakelijk om klimaatvervuilers een halt toe te roepen. Gokken op technologie-ontwikkeling en technologie-verspreiding is het devies. Vrijblijvend freewheelen dus in de strijd tegen een van de grootste milieuproblemen van onze tijd.

Kyoto
Bernard Wientjes, voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO, gaat in de race tegen klimaatverandering bij voorkeur met de pootjes omhoog liggen. ‘Bepaalde ontwikkelingen in het milieu moeten we accepteren’, aldus de voorzitter.

Kyoto
De gevolgen van het klimaatprobleem zijn echter zo ernstig dat ook in Nederland belastingen behoorlijk omhoog moeten om de voeten droog te houden.

Kyoto
De koepels hebben een blinde vlek voor de enorme economische mogelijkheden die duurzame energie biedt. Windmolenparken op zee zijn goed zijn voor de Nederlandse offshore-industrie.

Kyoto
Voor de import van schone biomassa hebben wij als transportland de juiste ervaring. Door in te zetten op zonne-energie krijgt Nederland kennisland vaste vorm.

Kyoto
De ondernemersorganisaties zouden de werkgevers van Nederland moeten stimuleren deze kansen uit te buiten. En ophouden met mokken over Kyoto.

Kyoto
Amsterdam Joris Thijssen

Kyoto
klimaatdeskundige Greenpeace NL

Miljonairs
‘Zorg weert onverzekerde patiënten’ kopt de Volkskrant (Voorpagina, 15 juli). Nederland telt 108 duizend zeer rijken. Oei, er staat een onverzekerde aan de balie. Laat staan! Vooral niet helpen!

Miljonairs
Beverwijk A. van Kilsdonk

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden