GEACHTE REDACTIE

De Stichting De Ombudsman is van mening dat de verplichte keuring voor 70-jarigen om hun rijbewijs te kunnen verlengen in strijd zou zijn met de Grondwet en het Internationaal Verdrag inzake Burgerlijke en Politieke Rechten....

Onderscheid

De vraag waar het hier echter om gaat, is of er ook sprake is van ongeoorloofde discriminatie: het onnodig, of zelfs op dubieuze wijze maken van onderscheid op basis van bijvoorbeeld ras, geloof, seksuele geaardheid en dergelijke.

De rijbewijskeuring voor ouderen is een vorm van geoorloofd onderscheid maken. Het doel is namelijk niet om 70-plussers in een kwaad daglicht te zetten, maar louter om de verkeersveiligheid te bevorderen. En dat is een goede zaak die het algemeen belang dient.

ZWOLLE Koos Nuninga

Blooker

In een aflevering van 'Bankgeheimen' (de Volkskrant, 22 augustus) wordt door een inwoner van Katwijk (Z.-H.) gezegd, half 12 Blookertijd. Blooker zou een Engelse chocoladefabriek geweest zijn.

Op de Omval in Amsterdam stond de Blooker cacaofabriek. Op de gevel stond de slogan 'half elf Blookertijd'.

Mijns inziens met recht een leugenbankje.

AMSTELVEEN A. Smit

Burgemeester

Een verslaggever schrijft over de opvolging van Peper (de Volkskrant, 17 augustus) dat deze 'vijftien jaar geleden nog op sollicitatiegesprek moest komen bij de lokale socialistische voorhoede.' Wie Van der Louw als burgemeester van Rotterdam zou opvolgen 'werd voor een belangrijk deel bedisseld door de plaatselijke partijtop.' De lezer zou daaruit de conclusie kunnen trekken dat de lokale partijtop destijds Peper als Rotterdamse burgemeester naar voren heeft geschoven. Niets is minder waar.

Het gewestelijk bestuur van de Rotterdamse PvdA heeft het landelijke PvdA-bestuur ontraden om de benoeming van Peper tot burgemeester van Rotterdam te bevorderen. Het gewestelijke bestuur heeft het landelijke PvdA-bestuur destijds geadviseerd Mary Zeldenrust, de toenmalige voorzitster van de NVSH, een geweldige vrouw, te polsen voor de functie. De verhouding tussen Peper en de Rotterdamse PvdA is na dit negatieve advies nooit meer echt kameraadschappelijk geweest.

ROTTERDAM

Piet de Visser

Redelijk

Steeds vaker zeggen mensen redelijk als ze tamelijk bedoelen. Hij is redelijk ongelukkig, het was redelijk slecht weer. Je leest het allemaal. Eric Slot (de Volkskrant, 26 augustus) zegt dat Amsterdam een 'redelijk gevaarlijke stad' is, terwijl hij tamelijk gevaarlijk bedoelt. Gevaar kan nooit redelijk zijn evenmin als slecht weer en ongeluk.

OEGSTGEEST B.V. Voskuil

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden