Geachte redactie

De linker benedenhoek van de Volkskrant staat na het vertrek van CaMu weer eens ter discussie. ‘Krantenkat’ is wel aardig, maar gaat over de actuele toestand in Nederland of de wereld en daar staat de krant al vol van....

Krantenkat
Kessel A. Hendricks

Risicovol
Hoeveel Kamerleden hebben intussen al gezegd dat de missie in Afghanistan belangrijk maar risicovol is? Waar is toch ons duidelijke woordje ‘riskant’ gebleven? Ik snap het wel: als je zegt dat onze militairen in Afghanistan een riskante tijd tegemoet gaan, dan worden hun moeders banger dan wanneer ze horen dat het een risicovolle onderneming is.

Risicovol
‘Risicovol’ zeggen, is verhullen. Wie ‘risicovol’ zegt, denkt dat hij diplomatiek is, maar is gewoon laf.

Risicovol
Meerssen Mathieu Schlijper

Onbevlekt
In de Aarsman collectie (Kunst en Cicero, 27 juli) staat een foto van een meisje uit Israël dat een tekst op een bom schrijft.

Onbevlekt
Dat de auteur bij het engelenhaar van het meisje meteen dacht aan de geharnaste aartsengel Michaël, de legeraanvoerder der goede engelen in de strijd tegen Lucifer en de gevallen engelen, is merkwaardig. Hij laat deze martiale figuur ook nog in plaats van de beschroomde aartsengel Gabriël de blijde boodschap aan Maria brengen. Het zou niet pleiten voor Gods goede smaak om zijn generaal met een dergelijk delicaat bericht op pad te sturen.

Onbevlekt
Gabriël bracht Maria het nieuws dat zij maagdelijk zwanger geworden was, dus onbevlekt ontvangen had, maar niet dat zij onbevlekt ontvangen was. Dat zou ook mosterd na de maaltijd zijn geweest.

Onbevlekt
De onbevlekte ontvangenis van Maria houdt in dat zij onbevlekt geconcipieerd was, dat wil zeggen: bij de conceptie gevrijwaard van de erfzonde, die alle afstammelingen van Adam en Eva aankleeft.

Onbevlekt
Leiden C. Heesakkers

Buurman & Buurman
Mijn zoon (7) bekeek de dvd Buurman & Buurman en vroeg: ‘Hoe oud zijn zij eigenlijk?’

Buurman & Buurman
Dankzij jullie wist ik het antwoord (Kunst en Cicero, 27 juli). Al 30!

Buurman & Buurman
Amsterdam Connie Verstappen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden