Geachte redactie

Aanbod aan de werknemers van de Jumbo in Weert (Binnenland, 12 juni). Ik was maandag toevallig vrij en wil best van een van jullie de diensten overnemen tijdens het voetbal....

Ik heb helaas geen ervaring in het supermarktwezen, maar ik neem aan dat bedrijfsleider Hendriks (die zelf wel vrij neemt, maar dat zijn werknemers niet toestaat, red.) me wel kan inwerken, zoals een goed leidinggevende betaamt.

Gerlinde Scholten, Arnhem

Zoemtoeter
Als ik om me heen kijk tijdens deze zoemende dagen, zou ik wel eens willen weten in welke mate er correlaties bestaan tussen met oranje vlaggetjes versierde huizen en, ik doe maar een greep, het aantal mannelijke bewoners, autochtone bewoners, een lage opleiding, frikadelconsumptie, tatoeages en PVV-stemmers.

Ik ben me ervan bewust dat deze opmerking niets bijdraagt aan het harmoniemodel, maar dat is te wijten aan agressie als gevolg van de niet te ontlopen voetbalgeluiden in mijn huis – die door de Afrikaanse zoemtoeters nog onverdraaglijker zijn dan ooit.

Marina Hölzenspies, Feerwerd

Zwabberen
De bal is (was) rond, is sinds jaar en dag de metafoor voor de onvoorspelbaarheid van het voetbal. Zoals wel vaker, gaf hier het vaststaande gegeven van onzekerheid, vreemd genoeg, enig houvast. Met een WK-bal die, bij bepaalde temperatuur, snelheid en breedtegraad de perfecte ronding verliest en daardoor ‘zwabbert’ knakt echter deze strohalm. Daardoor raak ik in verwarring.

Hoe hartverwarmend is het dan te lezen dat dit land een Koninklijke Nederlandse Vereniging van Voetbal Analytici rijk is (Uitgelicht, 11 juni).

Ik raakte meteen ontroerd bij de eerste quote van de voorzitter van deze KNVVA: ‘Je moet er ook tegenaan kunnen trappen. Dat lucht op.’

Geniaal. Ik zie uit naar vier weken voetbalanalyse.

R Hofman, Neede

Verdrinken
Zoals zij kwam aanrennen, recht op het water af: met veel te grote voeten.

Bij de sloot maakte ze een zo precieze hoek dat die ingestoken leek en toen loopschaatste ze tussen het almaar groeiende riet. Ze kon haar voeten niet meer boven water tillen zodat ze bijna met haar billen het water raakte, dat hoger reikte en hoger, tot aan de lippen, eroverheen, de ogen immer borend om ten slotte de kruin te zien verdwijnen: Verdonk verdronk (Opinie & Debat, 12 juni). Wie stonden er allemaal aan de wieg van deze jarenlange ambtelijke en politieke zelfoverschatting?

Nelis van Nahuijs, Heeze

Grievend
Evert Both uit Utrecht schrijft in de rubriek Geachte redactie van 14 juni: ‘Wie wil er nu in het barre Wilderscountry wonen?’ Ik vind dit grievend voor de bewoners van Limburg. Ik woon hier mijn hele leven met veel plezier.

En als ik naar de verkiezingsuitslag kijk, zie ik dat met mij de meerderheid van Limburg niet op Wilders heeft gestemd.

Maurice Nelissen, Heerlen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden