Geachte redactie

Buitenschoolse opvang? Mijn vrouw en ik (beiden 70-plus) vangen al jaren buitenschools op. Zelfs ’s nachts! Onbezoldigd, dat wel. Misschien dat er daarom zo veelvuldig en dankbaar gebruik van wordt gemaakt....

J. VinkMaastricht.Hans van HaaftenNieuwegeinM. KroonTilburgFemke Lakerveld en Amsterdam

Vakantiefoto
Maandag 13 augustus gaat een grijnzende Sarkozy op de voorpagina het schip in met meneer Bush. Vandaag zie ik prins Albert II van Monaco een hengeltje uitwerpen met de heer Poetin.

Vakantiefoto
Wat krijgen we woensdag voorgeschoteld op de voorpagina? Een foto van Balkenende die met zijn gezin een dagje Walibi doet? Of toch maar Alexander en Máxima met hun drie schattige dochtertjes?

Vakantiefoto
Doe mij maar een foto van die mooie zeekomkommer die Poetin probeerde te vangen. De Volkskrant heeft uitstekende fotografen in huis. Zijn die soms allemaal met vakantie?

Zetelrecht
De heren Van Raak en Ivens doen een heldhaftige poging om wat krom is recht te breien (Forum, 9 augustus). Dit doen zij onder meer door te stellen: ‘de Kieswet zegt slechts dat iemand het recht heeft een zetel in te nemen, maar niet om zitting te nemen in de fractie van de partij’. Chapeau voor het intrappen van deze open deur aan het adres van beide heren. Het hele punt van hun eigen partij is echter van een subtiel andere aard. De SP denkt recht te hebben op de zetel (in dezen van de heer Yildirim), die op basis van in de wet vastgelegde normen aan de heer Yildirim toekomt.

Zetelrecht
De SP zou zich moeten beraden of het wel zo geloofwaardig is te schreeuwen dat zij zo democratisch is, als zij impliciet de Kieswet niet op zichzelf van toepassing acht. Bovendien reppen de heren in hun stuk van solidariteit, in één zin met de recentelijk in het nieuws spelende afdrachtregeling.

Zetelrecht
Dit is natuurlijk potsierlijk nu juist in de recente berichtgeving een WAO-gerechtigd SP-lid zijn inkomsten moet afdragen, zodat hij met een gebrek aan middelen komt te zitten om in zijn bestaan te voorzien.

Fan
Ik geloof dan wel niet in God of Allah, maar ik ben fan van bisschop Muskens (Binnenland, 14 augustus)! Mag dat ook?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden