GEACHTE REDACTIE

Waar is toch dat TNO-onderzoek gehouden waaruit blijkt dat het privégebruik van een zakenauto betrekkelijk klein is (De Voorkant, 3 oktober)?...

Pretkilometers

Ook houden deze leaserijders er bovengemiddeld vaak (eigen onderzoekje) een tweede auto op na die voor elk ritje naar school of brievenbus gebruikt wordt.

Niets tegen lease-auto's, maar wel tegen de pretkilometers die er te gemakkelijk mee gemaakt worden.

DRONTENP. Blokker

In de wacht

Remco Campert emmert een beetje over het nut van het 'tweede telefoontje' (de Volkskrant, 4 otkober), een nieuwe uitvinding van de PTT die regelrecht thuishoort in de categorie oplichting. Het aannemen van een tweede telefoontje kan alleen maar leiden tot het in de wacht zetten van de eerste of de tweede beller, waarna de teller niet één maar twee keer doortikt!

Een van de vele voorbeelden van 'technologische vooruitgang' die er alleen maar op gericht is twee keer te laten betalen voor het verlenen van een dienst. Lang leve de vrije-markteconomie!

GROOT-SCHERMERH. Dulfer

Gezinshulp

Vanaf juni 1994 kregen mijn vrouw en ik gezinshulp van de Zorggroep Oost Gelderland. Tweemaal drie uur per week. Als in augustus mijn vrouw overlijdt, wordt de hulp gehalveerd. Was dat overlijden van mijn vrouw een redelijk motief voor die halvering, of was het een ordinaire bezuinigingskapstok?

Half september wordt mij ook nog het stopzetten van die drie uur hulp per week aangekondigd. Ja, er wordt een alphahulp in het vooruitzicht gesteld, maar daar is een wachttijd voor van ongeveer een half jaar.

Die wachttijd overbruggen kan, maar dan wel zonder de ZOG, dus voor eigen rekening. Dit betekent natuurlijk zwart, zodat ik ook nog eens belastingaftrek misloop.

Moeten ouderen boven de tachtig weer naar het bejaardenhuis gedreven worden? Bij de ZOG denkt men waarschijnlijk: die oudjes mopperen wel, maar dat draagt niet ver.

LICHTENVOORDEJ. van Beek

Schorsing

Is dat nu de geweldige reclamestunt die Smiths' Chips voor ogen stond? De wedstrijd staken omdat voor de start niet goed over het parcours was nagedacht? Er zijn massaal chips gekocht; de verkoopstrategie is dus eigenlijk geslaagd. Maar zo'n actie afbreken, dat is niet netjes meer.

Stop geen scoorkaarten meer in de zakken en laat de actie zo doodbloeden. Kost een paar centen meer, maar levert vast minder negatieve reacties op. Sport hoort fair te zijn. Speelt de tegenstander de wedstrijd toch vuil, sta er dan boven.

Een rode kaart voor Smiths en een erg lange schorsing.

GRONINGENMartijn Ebben

Lekke band

In mijn leven heb ik zo'n vijftien auto's en zeven motorfietsen bezeten en deze vele honderdduizenden kilometers bereden. Continenten doorkruist, over bergpassen en door steenwoestijnen. Ik heb ooit één, hooguit twee lekke banden gehad.

Vrijwel elke keer dat ik een fiets wil berijden, is de band leeg of lek. Vrijwel elke keer dat iemand mij op de fiets bezoekt, moet ik een fietspomp aanslepen of een teiltje water om weer de nodige lekken te dichten.

De fiets is een achterhaald stuk onbetrouwbare techniek, slechts bedoeld voor losers en sukkels, die zich op primitieve en technisch onvolwaardige wijze wensen te verplaatsen.

UTRECHT G. Bakker

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden