Geachte redactie

TNT wil in de toekomst op maandag geen post meer bezorgen. Het Nederlandse postbedrijf voert een lobby in Brussel voor een versoepeling van de regels (Economie, 1 augustus)....

Post
Vroeger kregen we tweemaal daags post. Dat werd veel te duur voor – toen nog – de PTT. Over een paar jaar wordt er helemaal geen post meer bezorgd. Veel te duur.

Post
We moeten de briefjes en pakjes dan waarschijnlijk komen halen op het postkantoor.

Post
Hengelo B. Aussen

Asielzoekers
Wij zijn werkzaam bij de Medische Opvang voor Asielzoekers (MOA/GGD) en willen een en ander verduidelijken met betrekking tot het artikel: ‘Huisarts te duur voor asielzoekers’ (Binnenland, 27 juli). Ten eerste bepaalt niet de praktijkverpleegkundigen of mensen een arts mogen zien. Elke asielzoeker heeft het recht zich door te laten verwijzen naar een huisarts. Geen enkele praktijkverpleegkundige zal deze wens mogen weigeren.

Asielzoekers
Dat het instellen van de MOA een verkapte bezuinigingsoperatie is, durven wij te betwisten. Praktijkverpleegkundigen hebben naast een hbo-opleiding een post hbo-opleiding interculturele verpleegkunde gevolgd.

Asielzoekers
Zij zijn professionals die een aanvulling betekenen op de huisartsenzorg. Zij beschouwen zichzelf niet als een filter tussen de asielzoeker en de huisartsenzorg, maar verhelderen de hulpvraag.

Asielzoekers
Ook vervullen zij een toegeleidingsfunctie. Dit is een brugfunctie tussen asielzoeker en de reguliere zorgaanbieders in Nederland.

Asielzoekers
Doordat de praktijkverpleegkundige kennis heeft van de sociaal-culturele achtergronden van de asielzoeker en weet vanuit welke referentiekaders hij of zij een gezondheidsprobleem aan de orde stelt, kan de toegeleiding adequaat geschieden. Tevens geeft de verpleegkundige voorlichting. Dit alles is een meerwaarde

Asielzoekers
Wij denken dat de asielzoeker beter af is dan mensen die rechtstreeks een beroep doen op de reguliere zorg – al vraagt dit om nader onderzoek.

Asielzoekers
Noordsleen J. Logeman en R. Verweij

Asielzoekers
praktijkverpleegkundigen MOA

Weermensen
Hierbij een reactie op de Martin Bril look-alike wedstrijd op de Voorkant van 1 augustus.

Weermensen
Over Marion de H. kun je ook kort zijn: taalarme houterigheid in klederdracht. Nu ik toch bezig ben: Erwin K. is de marktkoopman, Mark V: de dominee en Gerrit H: de enige echte.

Weermensen
Nietap Henk Brouwer

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden