Geachte redactie

Het profiel van Khadija Arib is aanleiding voor een vraag (Binnenland, 20 maart)...

Ans BouterUithoornPeter NieropPurmerendKarina AbaDen HaagR. van Hasselt en Gieten

Uiterlijkheden
Je zou denken dat het kader bedoeld is om het profiel kernachtig samen te vatten of er iets typerends uit te halen. Kunt u aangeven wat u in ’s hemelsnaam heeft bewogen om het over de schoenen van mevrouw Arib te hebben, haar kleren en hoe mooi ze eruitziet.

Uiterlijkheden
De relevantie ontgaat mij volledig.

Laag pitje
Nu de NOS heeft besloten geen gebruik meer te maken van opiniepeiler Maurice de Hond (Binnenland, 19 maart), is het misschien een idee meteen dat hele politieke peilen op een laag pitje te zetten. Wekelijks de natie opschrikken met virtuele winst- en verliescijfers heeft slecht onrust tot gevolg.

Laag pitje
De werkelijkheid is dat CDA, PVDA en ChristenUnie het kabinet vormen totdat er reden is het kabinet te laten vallen of omdat de zittingstermijn voorbij is.

Laag pitje
Elke week roepen dat deze combinatie minder zetels zou hebben ‘als er nu wordt gestemd’, leidt de aandacht af van het werk dat ze in Den Haag moeten doen.

Laag pitje
Peilen doen we wel als er weer gestemd moet worden. Bijkomend voordeel is dat Maurice de Hond genoeg tijd heeft om die Deventer moordzaak voor eens en voor altijd op te lossen.

Woutertapes
Ik ben het niet eens met de column van Wim de Jong (Media, 20 maart). In de Woutertapes van maandagavond zag ik een sterke én onzekere Wouter Bos.

Woutertapes
Juist deze schijnbare tegenstelling geeft Wouter Bos een menselijker gezicht dan ik tijdens de campagnes heb gezien.

Woutertapes
Het getuigt van lef om je zo te laten filmen en juist lef heeft een leider van nu nodig. Het zou prettig zijn als de media een politicus die zich zo openstelt, complimenteren in plaats van als wanhopig en schrijnend te bestempelen.

Woutertapes
Van imagoschade is helemaal geen sprake, sterker nog: ik zou, als er nu verkiezingen zijn, op Wouter Bos stemmen.

Agnes
Aan de gelovigen die nog wachten op de komst van de Messias: wij kunnen hen na het lezen van het artikel over Agnes van Ardenne uit de brand helpen, want: hier is zij (Voorkant, 20 maart).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden