Geachte redactie

Zaterdag las ik in een bericht over homoseksuele leraren (Binnenland, 13 januari). Als hij (blijft de ‘zij’ ditmaal buiten schot?) er maar niets mee doet....

Ineke SikkemaBilthovenP.C. SlikkerveerDrachtenAnita BlijdorpWest-GraftdijkHenk van Lier en Enschede

Lichaam en geest
Er, wat wordt daarmee bedoeld? Niet praktiseren. Wat niet? De mens bestaat uit lichaam en geest. Mag je iemand deelgenoot maken van je diepste zieleroerselen, maar mag je met die iemand geen seksueel contact hebben? Lichaam boven geest? Kom nou. Dat heeft met christelijkheid helemaal niets te maken. Ik denk dat Christus zich rot zou schrikken als hij dit zou lezen.

Lichaam en geest
En al die mensen die lichamelijk man zijn en geestelijk vrouw of andersom, wat moeten die van de ‘christenen’? Geest en lichaam opdoeken? En waarom werd ik toch zo droevig van de kop: Hogeschool Ede stoomt ‘superchristenen’ klaar. Moge God ons bijstaan.

Klagen
Het hoger (beroeps)onderwijs klaagt de laatste tijd over de problemen die hun studenten hebben met de Nederlandse taal (Voorpagina, 17 januari). Men zou uit de berichtgeving kunnen concluderen dat dit een nieuw probleem is.

Klagen
Meer dan 25 jaar geleden, toen ik bij een hbo-opleiding voor fysiotherapie in Amsterdam werkte, werd daar een docent aangetrokken om de studenten bij te scholen in de Nederlandse taal. Nieuw is het probleem dus niet.

Klagen
Hopelijk wordt de integratie van allochtonen niet verkeerd beïnvloed door het gebruik van het Nederlands door onze hoger opgeleide autochtonen.

Ezelsbrug
Ja hoor, alweer een foto-onderschrift dat melding maakt van een vermoeide ‘kameel’, terwijl er toch echt een vermoeide dromedaris in de haven van Mogdishu op de foto staat (Buitenland, 18 januari). Ezelsbrug: een kameel heeft twee bulten en schrijf je met twee maal e. Het dier met één bult is een dromedaris.

Allochtoon
Laat het Nausicaa Marbe een troost zijn als ik zeg ook een allochtoon te zijn (Forum, 13 januari). Tenminste op die momenten dat ik in het westen van Nederland verblijf. ‘U komt zeker uit de Achterhoek’ is dan steevast de opmerking. En dat terwijl ik toch echt een tukker uit Twente ben. Al 74 jaar.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden