Geachte redactie

De gedachte dat je van internetten eenzaam en depressief wordt, is onzin. Niets is leuker dan een lange e-mail krijgen van een verre vriend, in tien minuten de informatie vinden die je net nodig had, of je eigen HTML-codes tot een prachtige pagina zien verworden....

Eenzaam

Vroeger baalde je alleen als er geen post was. Nu baal je als er geen post is, bij thuiskomst niemand op de voicemail staat en dan tot overmaat van ramp ook nog eens niemand een e-mail gestuurd heeft. De bereikbaarheid heeft als nadeel dat je niet meer kunt ontsnappen aan de realiteit dat niemand je wil bereiken.

Hoe iemand het aandurft een mobiele telefoon bij zich te hebben, om vervolgens de kans te lopen door niemand gebeld te worden, gaat boven mijn pet.

AMSTERDAM Maria Verheij

Lelystad

En als je nu alleen het luchtvrachtverkeer eens naar Lelystad verplaatst? Dat kost niet zoveel aan investering, niemand zal daar serieuze bezwaren tegen aanvoeren, de infrastructuur is niet zo moeilijk, en er verdwijnt een aardig percentage vliegbewegingen van Schiphol.

Jammer voor IJburg natuurlijk. Maar die moeten dan de vensters maar dichthouden.

ARNHEM Ben Kobes

Wateroverlast

In het artikel 'Valkenburg in de Geul' wordt de suggestie gewekt, dat Nederland na 1987 geen serieuze wateroverlast zou hebben meegemaakt. Maar kerstmis 1993 stond 25 procent van Limburg onder water? En in 1995 zijn 110 duizend mensen geëvacueerd uit de Bommelerwaard vanwege dreigende dijkdoorbraken.

Misschien dat het in tijden niet zo hevig geregend heeft in een dag, maar de regenval in zowel 1993 als 1995 was cumulatief natuurlijk veel ernstiger.

ZWOLLE James E. Boers

Scheermes

Veel sportverslaggevers introduceren voor bekende sporters bijnamen. Voorbeelden te over en bekend genoeg. 'Het Scheermes' is er ook zo één. Zij het dat deze titel meestal te onpas wordt gebruikt. Elke voetballer die er te grof of te hard ingaat, mag men gerust 'scheermes' noemen. Maar Camacho, de nieuwe Spaaanse bondscoach, en inderdaad één van de hardste verdedigers, was niet 'Het Scheermes' (de Volkskrant, 16 september).

De enige echte was Rosato van AC Milan. Z'n bijnaam zal wel door een Italiaanse journalist zijn verzonnen, maar als ik me niet vergis was Herman Kuiphof de man die hem in Nederland voor het eerst, op tv, introduceerde.

ROERMOND S.Kielliger

Amsterdammers

'Blind kan de bal niet kwijt, er staat geen Amsterdammer vrij', riep de radioreporter. En wij maar denken welke Amsterdammer hij bedoelde. Sunday Oliseh? Dani da Cruz? Ole Tobiasen? Tijani Babangida? Jari Litmanen? Jesper Grnkjaer? Georgi Klinkladze? Shota Arveladze?

HILVERSUM H. de Koning

BNN

Dat Henk Westbroek het oneens is met de komst van BNN mag hij, naar zijn mening gevraagd, natuurlijk zeggen (de Voorkant, 8 september). Dat hij en passent bejaarden en homo's in een bepaalde hoek zet is bedenkelijk.

Dat hij over de bijdrage van Bart de Graaff aan het publieke bestel zich geen illusies maakt, mag ook nog gezegd worden. Maar als hij zegt 'zijn blikveld ligt per definitie laag bij de grond' dan getuigt dat van een ongelooflijke botheid!

Het is onbeschaafd en kwetsend, maar bovenal dom om iemand op zijn uiterlijk te beoordelen.

LEIDSCHENDAM A. Reinders

Uniform

Elk jaar genieten wij met volle teugen van Prinsjesdag. Wat ons echter buitengewoon bevreemdt is dat kroonprins Willem-Alexander in uniform verschijnt. Het ontgaat ons volledig waarom de prins bij de opening van het parlementaire jaar als militair gekleed moet zijn.

Als hij straks een functie in het watermanagement aanvaardt, verschijnt hij dan in duikerspak?

HAARLEM Erik Visser

Hans Ph. Weijel

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden