GEACHTE REDACTIE

In het interview met Rogier van Boxtel, minister voor het Grotesteden- en Integratiebeleid, wordt de indruk gewekt dat de Zeedijk tot een van de probleemgebieden van Nederland behoort....

Zeedijk

Het is geen buurt waar een doorsnee gezinnetje zich thuis zal voelen, maar de 'griebusbuurt' die de Zeedijk tien jaar geleden was, bestaat niet meer. Ik woon er prima.

AMSTERDAM Corine Colijn

Bevalling

Met verbazing heb ik het verhaal van Liesbeth Wytzes (Forum, 10 september) gelezen. Mijn echtgenoot en ik hebben samen heel bewust en met liefde een kindje verwekt. Toen de bevalling zich aankondigde, heeft mijn echtgenoot mij gesteund door dicht bij mij te blijven. Dat ik lag te puffen en te zweten maakte mij voor hem niet onaantrekkelijker, want dat is toch de natuur?

De geboorte was het hoogtepunt van de zwangerschap, de beloning na zoveel maanden wachten. Samen hebben wij ons meisje geboren zien worden. Het geluk van dit kleine wonder had ik hem nooit willen onthouden.

HUIZEN I. Altena

Hypotheek

In de week van Prinsjesdag wordt de hypotheekrente-aftrek weer ter discussie gesteld, door de vice-voorzitter van de PvdA Jan van Zijl (de Volkskrant, 16 september). Het zijn de diepliggende onrechtvaardigheden die komen bovendrijven. Daarover moet gesproken worden, daar ben je politieke partij voor.

Daar is toch 'nix' mis mee?

Daarom is het zo toe te juichen dat de 'discussie' over de hypotheekrente-aftrek weer wordt gestart en niet blijvend wordt toegedekt. Dat is namelijk de dood in de pot, en daar is een levende democratie absoluut niet mee gediend, zeker de PvdA niet.

EINDHOVEN Frits Ahlers

Vogelvrij

De toestand in Indonesië is dermate uit de hand gelopen dat de Chinese bevolking vogelvrij lijkt verklaard. Chinezen, die al eeuwen in Indonesië wonen en door hard werken en zuinigheid een bedrijf of winkel zijn begonnen en bovendien veelal Indonesisch staatsburger zijn, worden op een onmenselijke manier behandeld.

Brandstichting, plundering en lichamelijk geweld en de angst voor lijf en goed is hun lot. Een toevluchtsoord is er voor een enkele, de meesten van hen zijn aan hun afschuwelijk lot overgeleverd.

Wie neemt het voor deze stakkers op? De Verenigde Naties, de zo vaak genoemde internationale gemeenschap, China of Taiwan? Ik ben benieuwd en ik hoop dat de geschiedenis inzake minderheden voldoende aanleiding geeft tot handelend optreden.

WOLVEGA A.F. de Vries

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden