Geachte redactie

Berichtgeving luistert nauw. De Volkskrant meldt naar aanleiding van een bijeenkomst van campagneleiders: ‘Zo roemt Hans van Heijningen (SP) de professionele campagne van de christen-democraten tegen de PvdA: ‘Het CDA is er wonderwel in geslaagd om de geloofwaardigheid van Bos kapot te maken....

Ontbrekend gedeelte
Wat ontbreekt, is het tweede deel van mijn betoog: ‘De aanpak van het CDA-campagneteam vond ik ethisch dubieus. Het verbaasde mij dat het in mijn ogen noodzakelijke debat over vier jaar sociaal afbraakbeleid van het CDA en de VVD door de CDA-aanval op Bos volstrekt onderbelicht is gebleven.’ Het was wel zo netjes geweest dat erbij te vermelden. Dat voorkomt misverstanden.

Ontbrekend gedeelte
Amsterdam Hans van Heijningen

Ontbrekend gedeelte
algemeen secretaris SP

Constante factor
Ondanks de gezamenlijke stormaanval van links op Balkenende en zijn partij, is het de oppositie nauwelijks gelukt het CDA enige schade toe te brengen.

Constante factor
Het mag weleens worden vastgesteld dat het CDA. waar vaak minachtend en zelfs beledigend over wordt geoordeeld, een constante factor in de Nederlandse politiek is. Een evenwichtige partij, die altijd klaar staat het land mede te besturen. Een partij ook, die beschikt over een kader van ervaren politici, bekwame ministers geleid door een authentieke premier. De SP is nog lang zo ver niet.

Constante factor
Joop H. Dölle.

Veteraan
Als veteraan (UNIFIL), vader van een veteraan (SFIR) en schoonzoon van een veteraan (Indië) wil ik u er op attenderen dat u in uw berichtgeving vele actief dienende militairen en veteranen gekwetst heeft. U heeft geen respect voor de zware taak die deze mensen namens Nederland in crisisgebieden vervullen en vervuld hebben.

Veteraan
Ik vermoed dat u de verkiezingen ten gunste van de linkse partijen wilde beïnvloeden. Wat gaat u nu doen aan de veiligheid van onze mensen in onder meer Afghanistan, die door uw berichtgeving aantoonbaar in gevaar is gebracht?

Veteraan
Ter Aar Alex Keijzer

Van Dam
En toen was er Heertje. Goed gezelschap voor Van Dam (Forum, 24 november). Nog een mopperkont die ruim baan krijgt van de Volkskrant. Lekker de PvdA de grond in stampen. De oudjes uit de Muppetshow waren leuker.

Van Dam
Amsterdam Jules Hoogma

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden