GEACHTE REDACTIE

In Geachte Redactie van 30 juni stond een brief van Maike Dulk, die verkondigde dat ze lesbisch zijn een 'completere, stimulerendere, vrijere en mooiere manier van mens zijn' vindt....

Anders

Interessant is dat al die andersdenkenden zich weer verenigen en zich aan elkaar conformeren. Mensen zijn nu eenmaal kuddedieren.

GORINCHEM A. S. van Camp

Europa

In het nieuwe, gemeenschappelijke Europa zouden alle staten gelijkwaardig zijn met behoud van eigen identiteit. Nationalistische gevoelens zouden overgaan in een groot Europees familie- en wij-gevoel dat de voedingsbodem zou zijn voor een ongekende culturele uitwisseling en bloei.

Vergeet het maar. Corfu is mislukt. Het is nu duidelijk dat de leden van de Unie niet beslissen op grond van gelijkheid maar op grond van afhankelijkheid. De leden van de Unie kiezen niet voor Europa, maar voor zichzelf.

En uitgerekend der grosse Europäer Helmut Kohl manipuleert alles en iedereen. Mijn nationalistische gevoelens komen terug. Want hoewel ook ik heb geloofd in een bestaan als Europees en zelfs wereldburger, weiger ik mij te identificeren met medeburgers als Kohl. En volgens mij denkt Major er net zo over.

AMSTERDAM Vivian Errol Stein

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden