Geachte redactie

Volgens het artikel over de actie van de apothekers bepaalt de arts nog altijd zelf welk geneesmiddel hij voorschrijft (Binnenland, 11 december)....

Vergoeding
Mijn ervaring is anders. Sinds juni krijg ik een medicijn voor de behandeling van diabetes niet meer vergoed, terwijl mijn internist dit middel voor mij het beste acht, vanwege de goede resultaten en mijn complexe situatie.

Vergoeding
Ik betaal het nu zelf, maar dat kan ik uit financieel oogpunt niet blijven doen. Ik vind dat mijn zorgverzekeraar wel op de stoel van mijn internist zit. Overigens ben ik voor bezuinigen door het gebruik van een goedkoper merk als het om dezelfde stof gaat.

Mugabe
Hoe heeft het toch kunnen bestaan dat onze premier met Mugabe aan tafel heeft gezeten! Behalve Gorilla (Voorpagina, 10 december, fantastisch uitgebeeld) mis ik de echt kritische noot tot nu toe.

Mugabe
De prachtige foto van deze nare man op pagina 5 is natuurlijk wel iets, maar de kritiek blijft zwaar onvoldoende voor zo’n misdadiger. Plaatsvervangend moeten wij ons diep schamen. Of zou er misschien olie in Zimbabwe zijn gevonden?

Led Zeppelin
Bedankt Menno Pot, voor het mooie verslag van het Led Zeppelin concert (de Voorkant, 12 december). De beschrijving van het tweede deel van het concert en de emoties daarbij, heeft me echt geroerd en was een soort troost voor het feit dat ik er zelf niet bij was.

Led Zeppelin
Kleinburgerlijk

Led Zeppelin
Als verstokt liberaal, anarcho-liberaal zelfs, hoop ik iedere dag weer op de terugkeer van een paars kabinet. Ik gruw van de kleinburgerlijke Balkenende en zijn gereformeerde kompanen. Over abortus pleeg ik genuanceerd te denken.

Led Zeppelin
Maar de jongste actie van justitie vind ik geheel terecht: een vrouw die zich laat aborteren van een levensvatbaar kind, hoort net als de aborteur wegens moord in de gevangenis te zitten. En overigens is in deze tijd van pil en condoom het adagium van de seksuoloog Van Emde Boas onverminderd geldig: ‘een vrouw die ongewenst zwanger wordt, heeft bewezen geen baas in eigen buik te kunnen zijn’.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden