Geachte redactie

Wat treurig om nou te moeten constateren dat uitgerekend onze normen-en-waardenpremier zo verschrikkelijk kan jokken...

Jokken
In zijn speech bij de presentatie van het boek De nieuwe schoolstrijd! (Forum, 31 oktober) beweert hij dat zijn kabinet de vrijheid van onderwijs heeft bevorderd. Niet waar!

Jokken
Het ministerie van Onderwijs heeft de afgelopen jaren het gehele mbo verplicht volledig competentiegericht (Nieuwe leren) te gaan werken. Alle scholen doen dat inmiddels, of zijn met de laatste voorbereidingen bezig.

Jokken
Over de door Balkenende zo geprezen vrijheid van keuze gesproken: geen enkele leerling (of ouder) die naar het mbo gaat, kan nu nog kiezen tussen opleidingen met of zonder competentiegericht onderwijs.

Jokken
Houten Marion van Voorst

Jokken
docent mbo

Milieudefensie
Helaas vond ik zaterdagochtend een brief van Milieudefensie tussen de krant. Over dit soort acties ben ik niet te spreken. Jullie gaan toch ook geen reclame maken voor politieke partijen?

Milieudefensie
Milieudefensie is een uiterst onzorgvuldige groep die met verdraaide feiten stemming probeert te maken. Door deze brief zijn jullie je onpartijdigheid kwijtgeraakt. Jammer dat zo’n goede krant toch probeert de mening van anderen op te dringen.

Milieudefensie
Utrecht J.J. Versloot

Brokkenpiloten
Leaserijders zijn brokkenpiloten weet verzekeraar Achmea te melden (Economie, 31 oktober).

Brokkenpiloten
Saillant detail: de leaserijder veroorzaakt de schade vooral bij de klant voor de deur. Zouden deze chauffeurs spontaan een black out krijgen?

Brokkenpiloten
Of is het waarschijnlijker dat de ‘externe’ niet op het parkeerterrein van de klant mag parkeren en aangewezen is op parkeren in de woonwijk en zich daarmee de ergernis van de bewoners op de hals haalt? Het is mij regelmatig overkomen dat ik mijn auto terugvond met van links naar rechts een enorme kras op de auto: aan de ‘stoepkant’.

Brokkenpiloten
Leaseautorijders zijn verplicht elk pietepeuterig krasje als schade te melden, terwijl privérijders dergelijke krasjes doorgaans niet aangeven om de no-claimkorting te behouden.

Brokkenpiloten
In het streven de leaseauto na 160.000 kilometer zo goed als nieuw terug te krijgen – op kosten van de verzekeraar – claimt de leasemaatschappij ook slijtage als schade: een beetje speling in de middenarmsteun? Schadeformulier invullen! En wat doen de verzekeraars? Die keren gewoon alles uit, verhogen de premie en klagen dat leaserijders zulke brokkenpiloten zijn.

Brokkenpiloten
Hem Wouter Miedema

Circus
An Inconvenient Truth is de bevestiging van een waarheid waar we onszelf ongemakkelijk bij voelen, en die door Al Gore indringend in beeld is gebracht: de opwarming van de aarde en de daardoor in razend tempo wegsmeltende ijskappen.

Circus
Onlangs maakte ING doodleuk bekend dat 50 miljoen euro te investeren in het extreem milieuvervuilende circus dat Formule 1 heet (Economie, 17 oktober). Benzineverbruik van zo’n bolide: 1 op 2. Hoezo maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Circus
Castricum Loek de Git

Exotisch
Als ik lees dat Sjeich Fawaz iedereen die hem niet aanstaat allerlei exotische kankers toewenst (Voorpagina, 31 oktober), vraag ik mij af of Sjeich Fawaz nu gewoon een goed ingeburgerde Hagenees is, of alle Hagenezen eigenlijk geradicaliseerde moslimfundamentalisten zijn.

Exotisch
Doorwerth Dick van der Gugten

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden