GEACHTE REDACTIE

Elk jaar als ik naar de Troonrede luister, wordt het mij toch wel erg moeilijk gemaakt. Wordt de rede nou geschreven voor regering en overheid, of is de gehele samenleving hiermee gemoeid?...

Troonrede

Al jaren erger ik mij aan grote en kleine overheden die zich in onbegrijpelijk Nederlands uitdrukken. De politiek geeft geen duidelijk beeld van haar plannen. Er wordt veel gepraat en weinig gezegd. De burger krijgt zo het gevoel dat hij er niet meer bijhoort.

Wanneer gaat de politici nou eens met beide benen op de grond staan?

ZOETERMEER

Henk van Sonsbeek

Levensbehoefte

Het commentaar 'Mest en protest' (Forum, 16 september) gaat voorbij aan het feit dat het gemiddelde huishouden voor een andere eerste levensbehoefte van de mens, namelijk voedsel, honderden guldens per jaar te weinig betaald.

Indien de consumenten meer geld zouden willen besteden aan voedsel, zou de intensiteit van de produktie kunnen worden verlaagd. Duurzaamheid heeft niet alleen een milieucomponent, maar ook een economische component.

ZWOLLE A.C. Ooms

Softbal

Afgelopen weekend behaalde het damesnegental van Mr Cocker/HCAW in Antwerpen de Eurocup voor softbalteams.

Nu zal softbal nooit de voorpagina van de krant halen, maar het is toch regelmatig een item goed voor een plaatsje op de vijfde of zevende pagina van het maandagse sportkatern. In de uitslagenlijst heeft de Volkskrant ook het woord 'softbal' een plaatsje gegeven om daar minimaal de uitslagen van de dames hoofd- en eerste klasse weer te geven.

Dat afgelopen maandag een, al was het maar minimaal, verslagje van de prestatie van de Bussumse dames ontbrak, vind ik een grote omissie. Dat u het presteerde onder het kopje 'softbal' een aantal blanco regels 'af te drukken', is een omissie in het kwadraat.

PURMEREND C.A.M. de Mey

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden