GEACHTE REDACTIE: Hoog onzingehalte in enquete van NS

Tot mijn stomme verbazing ontving ik een enquêteformulier van de spoorwegen. Ze willen weten waar ik mijn OV-jaarkaart voor gebruik....

VOORBURG

Pieter Mostert

Op tijd

De trein van zondag van vier minuten voor tien uit Den Helder naar Nijmegen komt op tijd aan in Amsterdam. De conducteur zegt het er maar even bij.

Want door alle negatieve berichtgeving en het terechte geweeklaag van reizigers, gaan we voorbij aan het feit dat er wel een hele hoop mensen dagelijks hun werk en hun best doen om ons overal, het liefst op tijd, naartoe te vervoeren. Maar wij klossen zonder mededogen, gedompeld in ons eigen zelfbeklag, over hun gevoelens heen (iedereen wil wel een klein beetje waardering voor zijn werk). Laten we dus niet alleen/te negatief doen. Want het is wel makkelijk om met volkssport nummer 1, NS-je plagen, mee te doen maar niet erg dapper.

ROTTERDAMNebur Rekamedar

Intercity

'Een nieuwe Intercity-trein tussen Maastricht en Haarlem, die Intercity-plus genoemd wordt', aldus Wouter Klootwijk (Vervolg, 22 november). Nu reis ik nogal eens tussen Maastricht en Haarlem, maar die trein heb ik er nooit aangetroffen. Wel tussen Heerlen en Den Haag CS. De kans dat de argeloze reiziger in dit luxe speeltje van de NS terechtkomt, is zeer beperkt: hij rijdt slechts tweemaal per dag.

DEN HELDERH. Algra

Lachen

Ik voel me verplicht Wouter Klootwijk te bedanken voor zijn stuk De Isolatorweglogica. Ik heb kromgelegen van het lachen bij het lezen van zijn epistel. Ik kijk reikhalzend uit naar zijn volgende pennenvrucht.

HOUTEN Gabri Lachmeijer

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden