Frontberichten van de familie Borsato gebundeld

Iedereen kan schrijven, ook Leontine Borsato, die sinds gisteren niet alleen meer bekend hoeft te zijn als 'vrouw van' (Marco), 'presentatrice van' (Rad van fortuin, waar ze bordjes omdraaide) of 'actrice van' (Vrouwenvleugel en De Jantjes), maar dus ook als 'schrijfster van' (het boek Ook moeder) en daardoor uiteraard, voor...

Lezers van het maandblad Kinderen waren van dat schrijverschap al enige tijd op de hoogte, want daarin verschijnen sinds 2003 Borsato's columns over haar gezinsleven. Die zijn gebundeld in Ook moeder (uitgegeven door Jonge Gezinnen; 9,95), een boekje dat maandag in een restaurant in Ouderkerk aan de Amstel werd gepresenteerd in aanwezigheid van de schrijfster en haar entourage - man en kinderen, stylist Leco van Zadelhoff, collega-moeders als Irene Moors, Daniëlle Overgaag en Estelle Gullit. De lezeressen van Kinderen waren er ook; een paar, althans. 'Vanochtend belde ze nog om te vragen of we die niet vergeten waren uit te nodigen', zei Marieke 't Hart, hoofdredacteur van Kinderen. 'Daar doet ze het allemaal voor.'

Paul de Leeuw was gevraagd het eerste exemplaar uit te reiken, een verzoek waaraan hij ondanks een griepaanval graag voldeed: 'Sinds een jaar zijn Leontine en ik echt vriendinnen.' De Leeuws oudste zoon ('Iedereen weet zo onderhand wel dat ik twee jongens heb gekocht') zit in de klas bij Borsato's jongste.

In het boekje schrijft Leontine Borsato zonder veel terughoudendheid over het moederschap. Hoewel ze zelf bij de presentatie zei 'goed te weten' wat ze over haar privé-aangelegenheden 'wel en niet kwijt wil', wordt de lezer in dat opzicht maar weinig onthouden - er is zelfs een verzameling 'leukste kiekjes uit het foto-album van de familie Borsato', en niet voor niets bedankte ze maandag haar echtgenoot Marco voor de mogelijkheid uitvoerig uit de frontlinie van het gezinsleven te kunnen berichten.

Marco Borsato vindt het allemaal prima. In het boek geeft hij te kennen dat zijn vrouw 'zo veel meer is dan de shoppende moeder zoals ze wordt geschetst in sommige bladen'.

Henrico Prins

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden