FRANKRIJK

Saxofonist David Murray en zijn Big Band en trombonist Craig Harris zijn van 25 januari tot en met 1 februari te gast op het Jazz manège festival....

Maubeuge

Parijs

'Les événements, les situtations,les sentimentes' is een tentoonstelling van de Frans-Algerijnse schrijver en beeldend kunstenaar Jean-Michel Albérola. In het Musée d'art moderne de la Ville, t/m 23 maart.

In het Théâtre National de Chaillot het Ballet Lausanne van Béjart, t/m 9 februari.

Sinds vorige week is het Musée de la Musique open, een onderdeel van de Cité de la Musique (Avenue Jean-Jaurès 221), ontworpen door Christian de Portzamparc. Op een grote multimedia-tentoonstelling krijgt men een indruk van de ontwikkeling van de muziek en de instrumenten door de eeuwen heen.

Een retrospectief van de Venezolaanse kunstenaar Soto in de Galerie Nationale du Jeu de Paume, t/m 9 maart.

Ruim honderd foto's van modefotograaf Frank Horvat in Musée Carnavalet, 'Paris-Londres, Londres-Paris 1952-1962'. Tot en met 23 februari.

In het Centre Pompidou Face à l'Histoire, 1933-96, een historische tentoonstelling over de invloed van oorlog en dictatuur op de moderne kunst van de laatste zestig jaar. Tot en met 7 april.

In het Stravinsky-festival in het Théâtre du Châtelet op 30 januari een uitvoering van Stravinsky's 'Le Rossignol' en Schönbergs 'Pierrot Lunaire'. Herhalingen op 1, 3, 5, 7 en 9 februari.

In het Musée national des Arts Africains et Océaniens (Avenue Daumesnil) Arman et l'art africain, een tentoonstelling over de inspiratie die de assemblage-kunstenaar uit de Afrikaanse kunst haalt (t/m 17 februari).

Het Centre Georges-Pompidou laat zijn fotografie-aanwinsten zien van de afgelopen tien jaar, La Photographie contemporaine en France. Tot en met 31 maart.

In Centre Pompidou ook een tentoonstelling van Jean Tinguely, tot en met 21 april.

Foto's van Robert Frank uit de periode 1941-1994 hangen tot en met zondag in het Centre culturel Suisse (Rue des Francs-Bourgois).

Rennes

Na vijftien jaar is het schilderij 'Ronde des petites bretonnes' van Paul Gaugin terug in Europa: in het Musée des beaux-arts et d'archéologie (t/m 3 maart).

Tours

Frankrijk beschikt over een grote collectie Italiaanse schilderijen, die grotendeels onbekend is. Drie musea verzorgen t/m 3 maart de presentatie van Italies, Peintures des musée de la région Centre. In het Musée des beaux-arts de Tours werken uit de 13de tot de 16de eeuw, in het Musée des beaux-arts d'Orléans schilderijen uit de 17de eeuw en in Chartres werken uit de 18de eeuw.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.