FRANKRIJK

Onlangs werd de renovatie voltooid van het Musée des Beaux-Arts de Lyon. De afdeling 19de-eeuwse schilderijen en de afdeling beelden kreeg daarmee een vernieuwd onderkomen....

Lyon

Parijs

Bij Fondation Cartier pour l'art contemporain, Boulevard Raspail 261, fotowerken van Francesca Woodman, kleurige objecten van Gérard Deschaps, en de vlieg- en vaarmachines van Panaramenko, t/m 31 mei.

In het Institut Néerlandais een tentoonstelling van Vlaamse en Hollandse meesters uit de collectie van het Musée Fabre de Montpellier. De collectie omvat onder meer werk van Rubens, Van Mieris, Ter Borch, Jan Steen en Jacob van Ruisdael. Tegelijkertijd presenteert het instituut tachtig tekeningen van de romantische kunstenaar Humbert de Superville (1770-1849), afkomstig uit het Leids Prentenkabinet, t/m 31 mei.

In het Musée d'Art Moderne de la Ville een overzicht van kunst uit Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden uit de laatste honderd jaar. Met speciale presentaties van de Noor Edvard Munch, de Fin Gallen-Kallela en de Deen Per Kirkeby, t/m 17 mei.

Punt van vertrek op de tentoonstelling Manet, Monet. La gare Saint-Lazare in Musée d'Orsay is het beroemde schilderij van Manet uit 1872 'Le Chemin de fer'. Het station Saint-Lazare was midden vorige eeuw het knooppunt waarvandaan de treinen op weg gingen naar de grote Europese steden, en impressionisten als Manet en Monet hebben het station vastgelegd. Tot en met 17 mei.

In het Louvre een tentoonstellng rond het laatmiddeleeuwse houten beeld La Vierge à l'Enfant van Issenheim, waar een studie naar is gemaakt (t/m 11 mei); in een andere vleugel van het Louvre (Sully) schilderijen uit de 17de en 18de eeuw met klassiek-Romeinse taferelen, uit de collectie-Lemme (t/m 11 mei).

Strasbourg

In Musées de Strasbourg de expositie Johann Wilhelm Baur (1607-1642), Maniérisme et baroque en Europe, en Un rêve d'éternité, die voorwerpen toont uit de Egyptische oudheid, uit de collectie van Gustave Schlumberger, t/m 7 juni.

Villeneuve d'Ascq

In het Musée d'art moderne schilderijen, sculpturen en foto's Allan McCollum, t/m 29 juni.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden