FRANKRIJK

Op het Festival d'Aix, dat duurt tot eind juli, wordt vernieuwing gezocht in samenwerkingsverbanden van oud en jong, waarbij nieuwkomers in het muziek-, dans en theatervak van alles mogen opsteken van ervaren kunstenaars met grote namen en dito inzichten....

Aix-en-provence

Antibes

In het Picasso-museum in Château Grimaldi t/m 14 juni een tentoonstelling van de fotograaf Hubert Duprat.

Lille

De grote schilder Antoine Watteau had een oom, Louis Watteau, en een neef, François Watteau, die ook meer dan aardig konden schilderen. Ze worden ook wel de 'Watteaus van Lille' genoemd. In het Palais des Beaux-Arts een tentoonstelling met werk van deze achttiende en vroeg-achttiende-eeuwse schilders. Les Watteau de Lille, t/m 31 augustus.

Lyon

Onlangs werd de renovatie voltooid van het Musée des Beaux-Arts. De openingstentoonstelling is er een van Matisse (t/m 28 juni).

Parijs

In het Grand Palais Delacroix, les dernières années, waarmee de tweehonderdste geboortedag van de grote klassieke schilder Eugène Delacroix wordt herdacht. Tot en met 20 juli.

Rennes

Tot en met 7 juni in het Musée des Beaux-Arts een overzicht van de grote, maar vergeten zeventiende-eeuwse schilder Jacques Blanchard (1600-1638), ook wel de 'Franse Titiaan' genoemd.

Strasbourg

In Musées de Strasbourg de tentoonstelling Johann Wilhelm Baur (1607-1642), Maniérisme et baroque en Europe, en Un rêve d'éternité, met voorwerpen uit de Egyptische oudheid (t/m 7 juni).

Villeneuve d'Ascq

In het Musée d'art moderne schilderijen, sculpturen en foto's Allan McCollum, t/m 29 juni.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden