FRANKRIJK

In het Zuid-Franse Biot, in de buurt van Nice, staat het Musée National Fernand Léger. In samenwerking met het Centre Georges Pompidou is daar t/m 30 september een groot overzicht van de belangrijke kubistische schilder te zien, Fernand Léger, les années 1910-1930....

Biot

Marseille

Arts des mers du sud is een tentoonstelling in het Musée d'Arts Africains, Océaniens, Amérindiens over Insulinde, Mélanésie, Micronésie et Polynesie. Tot en met 4 oktober.

Parijs

éntre nature ('Natuurlijk wezen') is een tentoonstelling in de Fondation Cartier pour l'art contemporain (Boulevard Raspail) over 'het mysterie van de schoonheid' in het werk van kunstenaars of in de natuur. Met onder meer bloemsculpturen van Yukio Nakagawa, een indrukwekkende insectencollectie van Jacques Kerchache en kunstmatige landschappen van Olaf Nicolaï. Tot en met 20 september.

In het Louvre een tentoonstelling over de productieve Italiaanse schildersfamilie Bassano. Jacopo Bassano (1510-1592), een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het Venetiaanse maniërisme, stond aan het hoofd van deze familie. Bassano et ses fils, t/m 21 september.

In het Musée d'Art Moderne de la Ville t/m 4 oktober recent werk van Christian Boltanski.

La Roque-d'Anthéran

Het piano- en clavecimbelfestival in La Roque duurt nog t/m 21 augustus. Er is klassieke muziek en jazz. Bekende en minder bekende coryfeeën lossen elkaar in hoog tempo af: Monty Alexander, Frank Braley, France Clidat, José Cocarelli, Michel Dalberto, Brigitte Engerer, Kenneth Gilbert, Hélène Grimaud, Gustav Leonhardt, Zoltan Kocsis, Ahmad Jamal en vele anderen. Tel. 00.33.0442505115, fax 504889.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden