FRANKRIJK

In het Musée des Beaux-Arts heeft de afdeling 19de-eeuwse schilderijen en de afdeling beelden een nieuw onderkomen. Ook is een zaal gewijd aan de collectie moderne meesters die actrice Jacqueline Delubac aan het museum schonk....

Lyon

Parijs

éntre nature ('Natuurlijk wezen') is een tentoonstelling in de Fondation Cartier pour l'art contemporain (Boulevard Raspail) over 'het mysterie van de schoonheid' in het werk van kunstenaars of in de natuur. Met onder meer bloemsculpturen van Yukio Nakagawa, een indrukwekkende insectencollectie van Jacques Kerchache en kunstmatige landschappen van Olaf Nicolaï. Tot en met 20 september.

In het Louvre een tentoonstelling over de productieve Italiaanse schildersfamilie Bassano. Jacopo Bassano (1510-1592), een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het Venetiaanse maniërisme, stond aan het hoofd van deze familie. Bassano et ses fils, t/m 21 september.

De tentoonstelling Le Mondial de Football et le monde du foot. Le Bresil et les Pays-Bas, paysages is een tweeluik met voetbalfoto's van de Nederlandse fotograaf Hans van der Meer en de Braziliaan Julian Germain. Tot en met 12 juli in het Institut Néerlandais. In diezelfde periode in het instituut ook Deadlines, spotprenten van Willem uit de afgelopen dertig jaar.

In het Grand Palais Delacroix, les dernières années, waarmee de tweehonderdste geboortedag van de grote klassieke schilder Eugène Delacroix wordt herdacht. Tot en met 20 juli. Tevens foto's van Man Ray (t/m 29 juni).

In het Musée d'Art Moderne de la Ville t/m 4 oktober recent werk van Christian Boltanski.

In het Centre Pompidou t/m 27 juli beelden van Max Ernst.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden