FRANKRIJK

In het Musée National Fernand Léger een overzicht van de belangrijke kubistische schilder. Fernand Léger, les années 1910-1930, t/m 30 september....

Biot

Marseille

Arts des mers du sud is een tentoonstelling in het Musée d'Arts Africains, Océaniens, Amérindiens over Insulinde, Mélanésie, Micronésie et Polynesie, t/m 4 oktober.

Tekeningen van de choreografe Trisha Brown in het Centre de la Vieille Charité (Rue de Charité). Danse, Précis de liberté, tot en met 27 september. Tegelijkertijd in het centrum ook een tentoonstelling over de Franse auteur André Suarès en zijn 'Le Voyage du Condottiere', loflied op de Italiaanse renaissancekunst (t/m 30 september).

Parijs

In het Pavillon des Arts in Les Halles (Rue Rambuteau) de rituele poppen van de Hopi- en Zuni-indianen uit Noord-Amerika, de zogenaamde Kachina, t/m 25 oktober.

Entre nature ('Natuurlijk wezen') in de Fondation Cartier pour l'art contemporain (Boulevard Raspail) toont 'het mysterie van de schoonheid' in het werk van kunstenaars of in de natuur, t/m 20 september.

In het Louvre de Italiaanse schildersfamilie Bassano. Jacopo Bassano (1510-1592), een belangrijke vertegenwoordiger van het Venetiaanse maniërisme, stond aan het hoofd van deze familie. Bassano et ses fils, t/m 21 september.

In het Musée d'Art Moderne de la Ville t/m 4 oktober recent werk van Christian Boltanski.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden