FRANKRIJK

Twee installaties van de Amerikaanse kunstenares Jessica Stockholder: een in het Musée des Beaux-Arts in Nantes (t/m 13 april), en een in het Musée Picasso in Antibes (t/m 22 maart)....

Nantes/Antibes

Parijs

Het Musée d'Art Moderne de la Ville wijdt een overzicht aan de Deense schilder en beeldhouwer Per Kirkeby, van 5 februari tot en met 17 mei.

In het muziektheater Châtelet op 5 februari de première van de opera Le Grand Macabre van Ligeti, de Salzburg-productie van vorig jaar in regie van Peter Sellars. Het was een Engelstalige versie onder muzikale leiding van Esa-Pekka Salonen. Voorstellingen ook op 7, 9, 11 en 13 februari.

In Galerie Nationale du Jeu de Paume een retrospectief van de Franse objectkunstenaar Arman. Tot en met 12 april.

In het Institut Néerlandais, Youth is an art, een tentoonstelling van het werk van de Nederlandse schilder Daan van Golden. Tot en met 1 maart.

In het Centre Georges Pompidou een overzicht van de Amerikaanse videokunstenaar Bruce Nauman. Image/Texte 1966-1996, tot en met 9 maart.

In het prachtige Institut du Monde Arabe 500 meesterstukken uit de Jemenitische cultuur. Tot en met 28 februari.

In Musée d'Arts Afrique et d'Océanie, Avenue Daumesnil 293, een overzicht van vierhonderd houtsculpturen, aan het begin van deze eeuw vervaardigd door de Melanesiërs, de bewoners van Vanuatu, een grote eilandengroep ten noordoosten van Nieuw Caledonië. Tot en met 2 februari.

Het Département des antiquités Egyptiennes, een van de beroemdste afdelingen van het Louvre is na drie jaar restauratie onlangs weer geopend.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden