FOTOGRAFIE

Amersfoort..

Fotoforum exposeert 'De allermooiste foto van de wereld' met teksten van Johan de Vos (uit de Volkskrant), in de Elleboogkerk, Langegracht 36. Verlengd t/m 12 maart.

Amsterdam

In Reflex (Weteringschans 79a) een groepstentoonstelling van jonge fotografen, samengesteld door Alex Daniëls. Werk van Raymond Taudin Chabot, Ulla-Mari Lindström, Bart Hendriks, Miloushka Bokma en Morad Bouchakour. Allen zijn onlangs aan een van de Nederlandse kunstopleidingen afgestudeerd. Van 29 januari t/m 29 februari.

In Café De Balie tot half maart foto's van Marie-José Jongerius, die zich laat inspireren door 'de ontmoeting'.

Geënsceneerde foto's van Priscilla Bistoen (België) en Ardeshir Sourmehi (Iran/NL) in de Melkweg Galerie (Lijnbaansgracht 234a). Tot en met 13 februari.

In galerie 21/2 bij 41/2 (Prinsengracht 356) foto's van de beeldend kunstenaars Dominique Panhuyzen en F. Starik. Tot en met 5 februari.

In Ayac's (Keizersgracht 166) foto's van Kim Bouvy 'over het bewegen, het stilstaan en het verdwalen'. Tot en met 12 februari.

Foto's van de Apollo ruimtevluchten naar de maan (1968-1972) en nachtelijke scènes van Nederlandse fotografen in Huis Marseille, Keizersgracht 401, t/m 26 februari.

Tsja wat zullen we eten van fotojournalist Ben van Meerendonk in de Burcht (voorheen Nat. Vakbondsmuseum), Henri Polaklaan 9, geeft een beeld van het dagelijks leven in Nederland in de eerste jaren na WOII. Tot en met 27 februari.

Groningen

In het Natuurmuseum t/m 12 maart dia's van Antonio Quintero die zich het lot van sledehonden in het Noordwesten van Canada heeft aangetrokken.

Hoorn

Lezers van landelijke en regionale kranten zonden ruim 70 duizend foto's in voor Het Fotoboek van de Eeuw. Het Museum van de Twintigste Eeuw toont honderden van die foto's. Tot en met 12 maart.

Leiden

In het Rijksmuseum voor Volkenkunde een expositie met werk van de Indonesische Kassian Cephas, fotograaf aan het hof van de Sultan in Yogyakarta, ook is er werk van zijn zoon, t/m 24 april; foto's van China die Ellen Thorbecke in de periode 1932-1935 maakte als correspondente van Berlijnse kranten en later als echtgenote van de Nederlandse ambassadeur.

Maastricht

Foto's van Rob Lange, op de expositie'Rain poetry', in de stadshal Centre Céramique, Avenue Céramique 50, t/m 12 maart.

Rotterdam

Foto's van de Keulse kunstenares Candida Höfer in het Natuurmuseum. Thema's van de expositie 'Natuurruimten': dierentuinen en natuurmusea. Van 29 januari t/m 30 april.

Portretten van Rineke Dijkstra, Erwin Olaf, August Sander, en Arie Versluis & Ellie Uyttenbroek op de tentoonstelling Schijn en wezen in het Nederlands Foto Instituut. Tot en met 19 maart.

In de Kunsthal t/m 6 februari werk van reclame- en portretfotograaf Frans Jansen: 'Grand tour'.

In Boijmans Van Beuningen overzicht van het werk van de Amerikaanse fotografe Sharon Lockhart, met onder andere series die ze dit jaar maakte in Mexico en Brazilië. Haar films, zoals Teatro Amazonas, worden op gezette tijden vertoond. Tot en met 6 februari.

Vlaardingen

Galerie In Beeld (Landstraat 57) presenteert recente fotowerken van Paul & Menno de Nooijer. Tot en met 13 februari.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden