FOTOGRAFIE

Amersfoort..

Amsterdam

Huis Marseille (Keizersgracht 401): cineast Wim Wenders heeft samen met zijn vrouw Donata het verval van Havanna gefotografeerd. Hun beider werk wordt aangevuld met een overzicht van foto's die Robert van der Hilst maakte van het leven in Havanna, t/m 1 oktober.

De Melkweg Galerie, Lijnbaansgracht 234a, toont in het kader van 400 jaar betrekkingen met Japan foto's van Hans Heus, Bertien van Manen en Michel Szulc-Krzyzanowski, t/m 10 september.

Het Amsterdams Historisch Museum wijdt een tentoonstelling aan het werk van de sociaal-geëngageerde Amsterdamse fotograaf Koen Wessing (1942), die wereldwijd wantoestanden en rampspoed fotografeerde. Tot en met 3 september.

Portretten zijn in Afrika een regulier medium om iets over jezelf te vertellen en tot aan het begin van de jaren tachtig werden ze vooral gemaakt in de studio. Het Tropenmuseum presenteert in Snap me one! Afrikaanse studiofotografie, t/m 12 november.

Apeldoorn

In Paleis Het Loo deel 1 van een serie fototentoonstellingen over het koningshuis in de Nederlandse samenleving, Een koninklijk fotoalbum. In dit deel aandacht voor de '0'-jaren (1900, 1910, 1920 et cetera). Tot en met 7 januari 2001.

Haarlem

Spaarnestad Fotoarchief bijt het spits af in de tentoonstellingsreeks Eeuwige jeugd, waarin 100 jaar kinderportretten in de Nederlandse fotografie wordt belicht. Na Haarlem reist de tentoonstelling door naar Gorinchem en Huizen. Tot en met 13 augustus aan het Groot Heiligland 27.

Utrecht

Opgenomen 1850-1920 biedt selectie uit de grote fotoverzameling van de Universiteit van Utrecht, t/m 6 november in het Universiteitsmuseum (Lange Nieuwstraat 106); medisch historische foto's en recent werk van fotograaf Paul Kooiker; 'Utrechtse krop', t/m 15 augustus.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden