FOTOGRAFIE

De tentoonstelling Eclectrolux in de Melkweg Galerie behelst 64 kleurenprints van de Britse popfotograaf Tim Kent. Van 18 maart t/m 12 april....

Amsterdam

Galerie Aschenbach, Bilderdijkstraat 165c, toont foto's van Boris Becker. De thema's van zijn werk concentreren zich rond urbanisatie en landbouwgebieden. Van 14 maart t/m 18 april.

Onder de titel Urban Space zijn in het Berlage Instituut, Marnixstraat 317, foto's van stedelijke ruimtes bijeengebracht van o.a. Nico Bick, Johanne Schwartz, Otto Snoek en Thijs Wolzak. Van 16 maart t/m 10 april.

In de Melkweg Galerie de resultaten van de World Press Photo Joop Swart Masterclass die begin november vorig jaar in Rotterdam plaatsvond. Het thema was vriendschap en er deden twaalf jonge fotografen uit verschillende landen mee, onder wie Michael Ackerman, Katharina Bosse, Stephen Gill, Xin Liu en Klaus Reisinger. Tot en met 15 maart.

In galerie Fotogram, Korte Prinsengracht 33, foto's van reclamefotograaf Yani. Tot en met 17 maart.

In het Theatermuseum in het Theater Instituut Nederand een historisch overzicht van de dansfotografie in Nederland.

Breda

De destijds jonge fotograaf Michel Szulc-Krzyzanowki verwierf in de jaren zeventig internationale faam met zijn fotosequenties, maar raakte daarna in een artistieke crisis. Hij stopte abrupt met de sequenties en maakte vanaf die dag alleen nog maar portretten en reportages. In De Beyerd 25 nieuwe werken van Szulc-Krzyzanowki. Tot en met 19 april.

Den Haag

In het nieuwe gebouw van de Haagse Hogeschool, is de fotocollectie van de Hogeschool te zien met 130 foto's van onder anderen Teun Hocks, Andreas Gursky en Anton Corbijn. Johanna Westerdijkplein 75, voor onbepaalde tijd.

Groningen

De tentoonstelling Speransa in het Volkenkundig Museum is een fotodocumentaire over Antillianen in Nederland. Van 12 maart t/m 20 april.

Rotterdam

In het Museum voor Volkenkunde foto's van uitvaartrituelen door Marrie Bot. Een laatste groet, tot eind 1998.

In de Kunsthal de 'systematische' groepsportretten van fotograaf Ari Versluis en styliste Ellie Uyttenbroek. Versluis en Uyttenbroek hebben de afgelopen vier jaar bijna systematisch mensen uit 26 verschillende groeperingen van de straat geplukt en gefotografeerd, variërend van gabbers en oma's, tot skaters, zwervers en bodybuilders. Exactitudes, t/m 19 april.

Sittard

Het Domein, Kapittelstraat 6, kocht onlangs twee fotoseries aan Eric Hamelink: de kleuren- en zwartwitfoto's uit de serie Tropic of Cancer vertellen het verhaal van een reis door zijn hoofd, dat twee jaar geleden beschadigd werd door een tumor. Bigger than life zijn zelfportretten van een door medicijnen veranderend lichaam, en stillevens van ziekenhuismateriaal, tot en met 29 maart.

Utrecht

Ton Peek Photography, Oude Gracht 295, toont porttretten van Elsbeth Struijk van Bergen, 13 maart t/m 18 april.

Koen Wessing fotografeerde de Woodaabe-Peulnomaden uit het noorden van het Afrikaanse Niger, die zichzelf 'de mooiste wezens ter wereld' vinden. Een tentoonstelling hiervan, t/m 29 maart in Rasa.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden