FOTOGRAFIE

Amersfoort..

Amsterdam

Fotografie van Jan Cremer: 'Unseen Eye' in galerie Parade, Prinsengracht 799, t/m 15 december.

Drie fotografen, Suky Best, Albin Höglund en Rommert Boonstra maakten een fotografisch verhaal in het Amsterdams Centrum voor Fotografie, van 24 november t/m 18 december en van 5 t/m 8 januari.

Werk van Jan Schiet in galerie Serieuze Zaken, Elandsstraat 90, t/m 27 november.

In Centrum Beeldende Kunst van 24 november t/m 5 december Leg vast!, een studie naar de houding van kinderen en tieners ten opzichte van schoonheid en uiterlijk door o.a. Geke Oosterhof.

Sara Blokland, in juni afgestudeerd op de Rietveldacademie, exposeert in galerie 21/2 bij 41/2, Prinsengracht 356, t/m 4 december.

In het Stedelijk Museum werk van foto's uit 'Een liefdesgeschiedenis in Saint-Germain-des-Prés' van Ed van der Elsken naast het 'Cookie Portfolio' van Nan Goldin. Daarnaast werk van Bertien van Manen en Peter Hujar, t/m 28 november.

Panorama's van Wim Wenders en Bob Karhof, t/m 28 november in de Melkweg galerie.

In Galerie Paul Andriesse, Prinsengracht 116, Koelucht, een reeks foto-collages van Jan Koster, die typisch Hollandse landschappen vastlegt. Tot en met 27 november.

Daan van Golden, Albert Londe en Rini Hurkmans exposeren t/m 21 november in het pas geopende Huis Marseille, Keizersgracht 401.

Den Haag

Bekroonde foto's van Wildlife Photographer of the Year in het Museon, t/m 9 januari.

Hoorn

Lezers van landelijke en regionale dagbladen zonden ruim 70 duizend foto's in voor Het Fotoboek van de Eeuw. Het Museum van de Twintigste Eeuw, Bierkade 4, toont honderden geselecteerde foto's. Tot en met 12 maart.

IJsselstein

Honderd portretten van markante IJsselsteiners in het Stadsmuseum, t/m 2 januari. Daarnaast portretten door Huib Veldhuijsen.

Leiden

In het Rijksmuseum voor Volkenkunde: werk van de Indonesische Kassian Cephas, fotograaf aan het hof van de Sultan in Yogyakarta, plus werk van zijn zoon, t/m 24 april; en foto's van China door Ellen Thorbecke (1932-1935).

Leeuwarden

In het Fries Museum t/m 12 december foto's van Martine Stig. Zij gebruikt 'amateurkiekjes' als uitgangspunt voor haar foto's.

Rotterdam

Nederlands Foto Instituut: Theater of Manners van Amerikaanse fotografe Tina Barney, die haar familie en vrienden fotografeert en haar werk groot afdrukt, t/m 16 januari.

In Boijmans Van Beuningen een overzicht van het werk van de Amerikaanse Sharon Lockhart, met nadruk op de series die ze dit jaar maakte in Mexico en Brazilië. Daarnaast worden haar films, zoals Teatro Amazonas, op gezette tijden vertoond. Van 20 november t/m 6 februari.

Alledaags Rotterdam zijn persfoto's uit 1945-1960 van Rotterdammer Kees Molkenboer, die onder meer fotografeerde voor De Waarheid. In het Historisch Museum, t/m 2 januari.

Tilburg

Fotowerken van Sophie Apécéchéa en Paul Bogaers in FAXX Podium voor Hedendaagse Kunst, Dunantstraat 1, t/m 12 december.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden