FOTOGRAFIE

Amersfoort..

Amsterdam

In galerie Art-book, Van Baerlestraat 126, werk van Leoni Oostvogel, van 16 december t/m 7 januari.

Werk van Eva Besnyö, een van de pioniers van de Nederlandse fotografie, in het Stedelijk Museum, t/m 16 januari.

Hans Aarsman en Hans van der Meer vertellen in het Amsterdams Centrum voor Fotografie over hun werk, vanavond, vanaf 20.30 uur.

In fotogalerie 2 1/2 bij 4 1/2 werk van Maarten van Schaik, t/m 8 januari.

Jean-Christian Bourcart zwierf met verborgen camera door clubs in New York. Hij exposeert t/m 15 januari in galerie Reflex, Weteringschans 79a.

Foto's van de Apollo ruimtevluchten naar de maan (1968-1972) en nachtelijke scènes van Nederlandse fotografen in Huis Marseille, Keizersgracht 401, t/m 26 februari.

Cindy Marler fotografeerde vrouwelijke fotografen in Nederland. Tot en met 9 januari in de Melkweg Galerie, Lijnbaansgracht 234a.

Apeldoorn

In het stadhuis de reizende tentoonstelling van World Press Photo 1999, 18 december t/m 8 januari.

Berg en Dal

In het Afrika-Museum, Postweg 6, Vrouwen van Zuid-Afrika van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Peter Magubane. Tot en met 31 januari.

Delft

In Stedelijk Museum Het Prinsenhof Fotografen zien Delft 1959-1999, werk van leden van Fotoclub '59. Van 21 december t/m 13 februari.

Den Haag

Bekroonde foto's van Wildlife Photographer of the Year in het Museon, t/m 9 januari.

Haarlem

In het Spaarnestad Fotoarchief een beeld- en fototentoonstelling over communicatie in de 20ste eeuw: Woord in beeld, t/m 23 januari.

Hengelo

Veertig jaar fotografie van Cor Jaring in galerie De Pook, Deldenerstraat 77, t/m 5 januari.

Hilversum

Kinderkamers van bijna-pubers, gefotografeerd door Louis Lemaire: 'Van playmobiel tot playmate' in het Dudok Centrum, Dudokpark 1. Tot en met 6 februari.

Hoorn

Lezers van landelijke en regionale dagbladen zonden ruim 70 duizend foto's in voor Het Fotoboek van de Eeuw. Het Museum van de Twintigste Eeuw, Bierkade 4, toont honderden geselecteerde foto's. Tot en met 12 maart.

IJsselstein

Honderd portretten van markante IJsselsteiners in het Stadsmuseum, t/m 2 januari. Daarnaast portretten door Huib Veldhuijsen.

Leeuwarden

Foto's van Alexandra Rouppe van der Voort en Petra Vlasman in het Fries Museum, van 18 december t/m 23 januari.

Leiden

In het Rijksmuseum voor Volkenkunde: werk van de Indonesische Kassian Cephas, fotograaf aan het hof van de Sultan in Yogyakarta, plus werk van zijn zoon, t/m 24 april; foto's van China door Ellen Thorbecke (1932-1935), correspondente van Berlijnse kranten en later echtgenote van de Nederlandse ambassadeur.

Rotterdam

In de Kunsthal t/m 6 februari werk van reclame- en portretfotograaf Frans Jansen: 'Grand tour'.

Nederlands Foto Instituut: 'Theater of Manners' van Amerikaanse fotografe Tina Barney, die haar familie en vrienden fotografeert en haar werk groot afdrukt, t/m 16 januari; Rince de Jong fotografeerde bejaarden die aan dementie lijden. Tot en met 9 januari.

In Boijmans Van Beuningen overzicht van het werk van de Amerikaanse Sharon Lockhart, met o.a. series die ze dit jaar maakte in Mexico en Brazilië. Haar films, zoals Teatro Amazonas, worden op gezette tijden vertoond. Tot en met 6 februari.

Alledaags Rotterdam zijn persfoto's uit 1945-1960 van Rotterdammer Kees Molkenboer. In het Historisch Museum, t/m 2 januari.

Tilburg

Foto's van concerten, dance-events, bands en dj's in O13 door Minco den Heyer, in O13 Café, Veemarktstraat 44. Van 17 december t/m 21 januari.

Utrecht

Werk van Lionel Wendt (Paris Photo) in galerie Ton Peek, Oudegracht 295. Tot en met 29 januari.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden