FOTOGRAFIE

In het Stedelijk Museum een overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse fotografe Nan Goldin (1953). I'll be your mirror toont een keuze uit 25 jaar fotografie (t/m 17 augustus)....

Amsterdam

In NewMetropolis op de IJtunnel de tentoonstelling The European Face. Met portretten van vijftien fotografen uit evenzoveel landen die hebben gepoogd het Europese gezicht vast te leggen. Tot en met 15 augustus.

In Fotogalerie 2.5 bij 4.5, Prinsengracht 356, zijn t/m 9 augustus portretten te zien van Amerikaanse en Britse rocksterren. Niels van Iperen, Roy Tee, Fran van der Hoeven en Lex van Rossen legden grote namen vast als Ic T., Neil Young, Madness, Oasis en R.E.M.

In de periode 1983-1993 reisde de Amerikaanse fotografe Joan Roth naar Ethiopië, Jemen, India, Marokko, Oost-Europa en Israël, waar ze joodse vrouwen fotografeerde. Joodse vrouwen wereldwijd, in het Joods Historisch Museum, tot en met 31 augustus.

Breda

De Beyerd staat deze zomer in het teken van fotografie. Naast de fotoverzameling die de Duitse industrieel Roberto Otero aanlegde van Picasso, afkomstig uit Museum Ludwig in Keulen, toont de Beyerd de collectie van Michael Horbach, getiteld 'Die andere Seite der Schönheit'. Verder fotowerken van Ossip. Tot en met 21 september.

Den Haag

In verband met de jaarlijkse herdenking op 15 augustus van het einde van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië wijdt het Museon een foto-expositie aan Nederlanders in Japanse kampen. Tot en met 31 augustus.

Groningen

In het Groninger Museum tot en met 2 november recente modefotografie (1996/1997) van Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin.

Leiden

In het Museum voor Volkenkunde is vanaf 28 juni de fototentoonstelling Tour de Faso te zien. Robert Knoth legde in 1995 de deelnemers van de negende editie van de Tour de Faso vast, Afrika's belangrijkste wielerwedstrijd. Tot en met 10 augustus.

Rotterdam

In 1959 en 1960 deed fotograaf Ed van der Elsken tijdens een wereldreis Hongkong aan. Zeven jaar na zijn dood is van de foto's die hij er maakte een boek verschenen. Een tentoonstelling begeleidt de publicatie, t/m 24 augustus in het Nederlands Foto Instituut.

Footprints in the Sand is een fotodocumentaire van Paul Weinberg over Bushmen in Namibië, Botswana en Zuid-Afrika. Tot en met 23 november in het Museum voor Volkenkunde.

Venlo

Museum Van Bommel Van Dam presenteert t/m 31 augustus de tentoonstelling Amerikaanse Fotografie 1947-1997. Met werk van Harry Callahan, Aaron Siskind, Irving Penn, Ansel Adams, Diane Arbus, Eliott Erwitt e.v.a.

Vlaardingen

In Cultureel Centrum Hollandia, Oosthavenkade 42, t/m 29 augustus de expositie Zweemzones - foto's van Harold Verhagen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden