FOTOGRAFIE

Amersfoort..

Amsterdam

De veertien jonge fotografen die deelnemen aan de tentoonstelling Hellenistic in de Achterzaal van W139, Warmoesstraat 139, spelen met het begrip subjectiviteit. Met werk van o.a Juul Hondius, Phoebe Maas en Marike Schuurman. Tot en met 23 juli.

De Melkweg Galerie, Lijnbaansgracht 234a, toont in het kader van 400 jaar betrekkingen met Japan foto's van Hans Heus, Bertien van Manen en Michel Szulc-Krzyzanowski, t/m 10 september.

Het Amsterdams Historisch Museum wijdt een tentoonstelling aan het werk van de sociaal-geëngageerde Amsterdamse fotograaf Koen Wessing (1942), die wereldwijd wantoestanden en rampspoed fotografeerde. Tot en met 3 september.

The Frozen Fountain, Prinsengracht 629, exposeert kleurenfoto's van Philip Mechanicus die zocht naar 'het kortstondig verband tussen rusteloze houtresten en trage kiezelstenen, op het strand van de stad Shingu in het zuiden van Japan'. Tot en met 1 september.

Portretten zijn in Afrika een regulier medium om iets over jezelf te vertellen. Tot aan het begin van de jaren tachtig werden ze vooral gemaakt in de studio. Het Tropenmuseum presenteert in Snap me one! Afrikaanse studiofotografie, uit de periode 1950-2000, t/m 12 november.

Galerie Paul Andriesse, Prinsengracht 116, toont nieuw werk van fotografe Hellen van Meene, die met name jonge meisjes en kinderen fotografeert. Tot eind juli.

Apeldoorn

In Paleis Het Loo deel 1 van een serie fototentoonstellingen over het koningshuis in de Nederlandse samenleving, Een koninklijk fotoalbum. In dit deel aandacht voor de '0'-jaren (1900, 1910, 1920 et cetera). Tot en met 7 januari 2001.

Den Haag

Twee jaar lang reisden fotografen Michel Szulc-Krzyzanowski en Taco Anema de wereld rond om de mens in relatie tot energie te fotograferen. Het resultaat is te zien in het Museon, Stadhouderslaan 41, t/m 17 september.

Haarlem

Spaarnestad Fotoarchief bijt het spits af in de tentoonstellingsreeks Eeuwige jeugd, waarin 100 jaar kinderportretten in de Nederlandse fotografie wordt belicht. Tot en met 13 augustus aan het Groot Heiligland 27.

Utrecht

Opgenomen 1850-1920 toont foto's uit de verzameling van de Universiteit van Utrecht, t/m 6 november in het Universiteitsmuseum (Lange Nieuwstraat 106); medisch historische foto's en recent werk van fotograaf Paul Kooiker, t/m 15 augustus.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden