FOTOGRAFIE

Fotogalerie 21/2 bij 41/2 presenteert Photograpica Floralia, bloemen en planten in kleur en zwart-wit door Goos Bronkhorst, Paul Huf, Stephanie Saelman en Japer Wiedeman, t/m 8 augustus....

Amsterdam

In het Rijksmuseum Zondag, een reportage van Catrien Ariëns, die de Nederlanders op hun vrije zondag fotografeerde, t/m 23 augustus.

In het Theatermuseum in het Theater Instituut Nederand een historisch overzicht van de dansfotografie in Nederland, t/m 30 augustus.

In de Trappengalerij van Boekhandel Scheltema, Koningsplein 20, de tentoonstelling Portraits of Pride: de Amerikaanse fotografe Bonnie Josephson legde de zigeuner- of Romacultuur vast in beelden, t/m 31 juli.

Encounters of the 3rd Kind is een tentoonstelling in de Melkweg Galerie over het thema androgynie. Foto's van Diana Blok, Gon Buurman, Del LaGrave Volcano, Morgon Gwenwald, Wilma van de Hel, Miro Ito, Pamela Camhe en Eva Weiss, t/m 30 augustus.

De Oekraïener Boris Michailov zette zich in de jaren zeventig af tegen het sociaal-realistische dogma dat de staat kunstenaars oplegde. Het Stedelijk Museum toont t/m 16 augustus zijn werk.

Leiden

De tentoonstelling 5000 meter boven N.A.P. toont foto's van Just Schilder die een avontuurlijke fietstocht maakte door Tibet. Tot en met 2 augustus in het Rijksmuseum voor Volkenkunde, waar die tijd ook de tentoonstelling 'Naar Tibet met Kuifje' te zien is.

Rotterdam

Als onderdeel van het British Design Season in de Kunsthal t/m 9 augustus een tentoonstelling over Britse modefotografie van 1960 tot heden. Met foto's van o.a. Helmut Newton, Corinne Day, Wolfgang Tillmans en Nick Knight.

In het Museum voor Volkenkunde de expositie This Used to be My Playground van de Yuk-Lin Tang, een Amsterdamse fotografe van Chinese afkomst. Het werk van Tang, die haar drie in Nederland wonende Chinese nichtjes volgde, belicht het samengaan van de Chinese en Nederlandse cultuur, t/m 4 oktober.

Rauw op het lijf schetst een beeld van de recente ontwikkelingen in de modefotografie. Tot en met 9 augustus in het Nederlands Foto Instituut.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden