FOTOGRAFIE

Apeldoorn..

Symboles is een expositie van Angèle Etoundi Essamba en van maskers uit West-Afrika in het Van Reekum Museum, 23 oktober t/m 2 januari.

Amsterdam

In Galerie Paul Andriesse, Prinsengracht 116, Koelucht, een reeks foto-collages van Jan Koster, die typisch Hollandse landschappen vastlegt, 23 oktober t/m 27 november.

Galerie 2 1/2 bij 4 1/2, Prinsengracht 356, exposeert van 15 oktober t/m 6 november foto's van Goos en Henk Bronkhorst: 'Huiskameravonturiers'.

Foto's van de Bengaalse Azizur Rahim Peu, die zich bekommert om het lot van kinderen in zijn land, van 22 oktober t/m 16 januari in het Tropenmuseum: Kinderarbeid in Bangladesh.

Het Amsterdams Centrum voor Fotografie houdt t/m 13 november de expositie So you wanna be a rock-and-roll star, werk van vijf jonge fotografen.

Daan van Golden en Rini Hurkmans exposeren t/m 21 november in het pas geopende Huis Marseille, Keizersgracht 401. Ook werk van Albert Londe.

Verhalen die het leven schreef is een solo-expositie van de Duitse Judith Samen in het kader van Kunst.nrw.nl. In de Melkweg Galerie, t/m 31 oktober.

Groningen

Noorderlicht is een van de grootste fotomanifestaties van Nederland. De hoofdexposities zijn in de Der AaKerk en de Korenbeurs, waar werk van dertig fotografen hangt, o.a. van Lee Friedlander, Anton Corbijn, Johan van der Keuken en Adriënne van Eekelen. Verder doen veel galeries in Groningen mee. Zo presenteert Bert Sissingh zijn werk in Galerie Ziegler, Sledemennerstraat 13, t/m 31 oktober. Zilverwerk, in Galerie Sign, Winschoterkade 10, t/m 31 oktober foto's van Gerard Fox en dia's van Jane Bendix. Oh Tokyo! (I'm on my way) is een expositie tot en met 31 oktober van foto's van Japan door Thom Hoffman in fotogalerie Lichtzone, Oude Kijk in 't Jatstraat 36. Verder in het Centrum Beeldende Kunst, tot en met 31 oktober; in galerie Noord, Nieuwstad 6, Viersprong in Wonderland, foto's van Herbert Behrens, Kim Jonker, Joukje Pees en Chris van Wierst.

Haarlem

In het Spaarnestad Fotoarchief een beeld- en fototentoonstelling over communicatie in de 20ste eeuw: Woord in beeld. Van 26 oktober t/m 23 januari.

Lunteren

In Studio Honderd 22, Postweg 122, de expositie Madagascar, het rode eiland, over de planten- en dierenwereld daar, t/m 31 oktober.

Rotterdam

De Kunsthal toont met Enduring Spirit 24 portretten door Phil Borges, die zich richt op bedreigde culturen en stammen in Tibet, Ethiopië, Mexico. Tot en met 21 november.

Alledaags Rotterdam zijn persfoto's uit 1945-1960 van Rotterdammer Kees Molkenboer, die onder meer fotografeerde voor De Waarheid. In het Historisch Museum, t/m 2 januari.

Nederlands Foto Instituut: Hannes Wallrafen bewerkte foto's uit de albums van Geldropse families in de jaren vijftig en zestig (Kleine Zaal), t/m 7 november; Onuitwisbaar beeld toont t/m 7 november foto's van gebieden na oorlog en genocide door Simon Norfolk en Gilles Peress, o.a. van de massagraven in Bosnië. Warchild liet kinderen in oorlogsgebieden hun leven fotograferen met wegwerpcamera's. Tot en met 3 november.

Vlaardingen

Galerie In beeld, Landstraat 57, presenteert werk van Lieve Prins. 'Verloren Onschuld', foto's uit huiselijke kring, t/m 14 november.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden