FOTOGRAFIE

Amsterdam..

WM Gallery, Elandsgracht 35, presenteert 'Lightness Falls', een serie ruimtelijke foto's van Gideon Smit; tegelijkertijd worden sieraden van Ankie de Groot en foto's van Smit getoond, beide geïnspireerd op kinderrijmpjes 'Hickery Dickery Dock' en 'Three Blind Mice'. Van 2 t/m 29 april.

Het Amsterdams Centrum voor Fotografie, Bethaniënstraat 9, presenteert Sightseeing, 'over het kijken, de werkelijkheid en het autonome beeld' met werk van Henk Wildschut, Martien Mulder en Misha de Ridder.

Van 1 april t/m 6 mei.

Neverland, een fototentoonsteling van Sanne Peper in Galerie Parade, Prinsengracht 799, t/m 15 april.

Stedelijk Museum: op de tentoonstelling Stadsbeelden: zwartwitlandschappen van Gabriele Basilico en Beat Streuli's monumentale kleurenfoto's van mensen in moderne metropolen, t/m 16 april.

Melkweg Galerie, Lijnbaansgracht 234a, presenteert portretseries van Corstiaan Jansen, Marianne van de Boogaard, René de Haan en Adriënne M. Norman, t/m 9 april.

In het Gemeentearchief de tentoonstelling Jacob Olie (1834-1905), fotograaf van negentiende-eeuws Amsterdam, t/m 16 april.

Enschede

Fotogalerie Objectief, Walstraat 33, presenteert t/m 15 april foto's van Joke van Katwijk.

Groningen

Onder de titel Vergeten vluchtelingen zijn bij Fotogalerie Lichtzone, Oude Kijk in 't Jatstraat 36, foto's bijeengebracht van een tiental fotografen onder wie Jan Banning, Kadir van Lohuizen en Jaco Klamer. Van 2 april t/m 30 april.

Leeuwarden

Recente fotowerken van Frank van der Salm op de expositie 'Not there but here', t/m 9 april in Buro Leeuwarden (Turfmarkt 11).

Leiden

In het Rijksmuseum voor Volkenkunde hangt werk van de Kassian Cephas, een Indonesische fotograaf aan het hof van de Sultan in Yogyakarta, t/m 24 april.

Utrecht

Opgenomen 1850-1920 biedt een nog niet eerdere vertoonde selectie uit de grote fotoverzameling van de Universiteit van Utrecht, t/m 6 november in het Universiteitsmuseum (Lange Nieuwstraat 106); een verzameling medisch historische foto's en recent werk van fotograaf Paul Kooiker; 'Utrechtse krop', t/m 15 augustus.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden