FOTOGRAFIE

Fotoforum presenteert in De Elleboogkerk, Langegracht 36, fotocollages van Ruud van Empel. Tot en met 21 maart...

Amersfoort

Amsterdam

Jaski Art Gallery, Nieuwe Spiegelstraat 27, toont foto's van Picasso, gemaakt door zijn lijffotograaf de Fransman Andre Villers, t/m 4 april.

In Arti et Amicitiae, Rokin 122, de tentoonstelling Foto, waarin dertien kunstenaars en fotografen de mogelijkheden van het medium fotografie onderzoeken. Deelnemers zijn o.a. Eddy Posthuma de Boer, Paul Kooiker, Friso Keuris en Marieke van Diemen. Tot en met 7 maart.

Deel 5 van de World Press Photo Joop Swart Masterclass had als thema Food. De Melkweg Galerie toont de resultaten, t/m 21 maart; in het Melkweg Café een fotowerk van Toto Frima, t/m 30 maart.

In het Joods Historisch Museum een overzicht van de Duitse fotograaf Erwin Blumenfeld, t/m 25 april. Modepubliciste en columniste Pauline Terreehorst spreekt zondag om 14.30 uur over 'Blumenfeld in Metropolis: de schepper van vrouwen'.

In het Rijksmuseum de foto's van Eduard Isaac Asser, een van de eerste Nederlanders die het medium ontdekte. In unieke albums verzamelde hij halverwege de 19de eeuw familiefoto's, stillevens, stadsgezichten en portretten. Tot en met 14 maart.

Hollandse Hoogte presenteert in De Engelbewaarder, Kloveniersburgwal 59, een tentoonstelling over de fotografische verwantschap tussen Ellen Kok en Harry Cock. Ellen Kok werkte in Amerika en Harry Cock in Nederland. De tentoonstelling laat steeds twee 'identieke' beelden zien. Tot en met 25 maart.

Het Amsterdams Centrum voor Fotografie presenteert dans- en theaterfotografie van Deen van Meer, t/m 6 maart.

Den Bosch

In het Noordbrabants Museum foto's van Martien Coppens van het Brabants leven, t/m 7 maart.

Den Haag

Galerie Van Kranendonk, Westeinde 29, presenteert fotografie van Gerco de Ruijter, t/m 18 maart.

Eindhoven

Centrum voor de Kunsten toont fotowerken van Wim van Dal, t/m 13 maart.

Enschede

Fotogalerie Objektief, Walstraat 33, toont foto's van Leonie verhoeven en Jan Fokkema, 4 t/m 31 maart.

Groningen

Usva Noorderlicht Fotogalerie, Munnekeholm 10, presenteert Man-Woman, naaktfoto's van Stefan Bremer, t/m 12 maart.

In Dakloos in Fotogalerie Lichtzone, Oude Kijk in 't Jatstraat 36, belicht fotograaf Kees Stoffels de huiselijkheid die daklozen met veel improvisatie vaak nog weten te bereiken, t/m 28 maart.

Het Natuurmuseum presenteert onder de titel Raakvlakken natuurfoto's van Willem de Boer, tot en met 21 maart.

Haarlem

Spaarnestad Fotoarchief presenteert t/m 18 april foto's uit de collectie, naar een keuze van de Haarlemse fotograaf Henze Boekhout.

In het Teylers Museum tot en met 7 maart Juwelen voor een Fotomuseum, een collectie foto's die is bijeengebracht rond de eeuwwisse-

ling.

Leiden

Het Centrum Beeldende Kunst, Hooglandse Kerkgracht 19/21, Teun Voeten A ticket to. Voeten maakte naam met een reeks foto's van 'tunnelmensen', daklozen die in tunnels in New York wonen, t/m 28 maart.

Maastricht

In vestiging West van Kumulus, Herbenusstraat 89, Foto Nationaal: het beste fotowerk van Nederlandse vrijetijdsfotografen. Tot en met 13 maart.

Rotterdam

In het Nederlands Foto Instituut de resultaten van de tweede serie foto-opdrachten in de reeks Photowork(s) in Progress. Aan Wout Berger/Noor Damen, Koor Besems en Joachim Schmid werd gevraagd werk te maken over het thema 'Constructing Identity', t/m 25 april; in de kleine zaal Particulier-domein een project van Peter Hellemons die de beschikking kreeg over de familiealbums van amateurfotograaf L.P. Polhuis. Tot en met 11 april.

Utrecht

Bij Ton Peek Photography, Oudegracht 295, bloemstillevens van de Franse fotograaf Adolphe Braun (1812-1877), t/m 10 april.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden